IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Миткова: Купуваме Инвестор.БГ, защото днешният свят се проектира в интернет

Към акционерите ще бъде отправено търгово предложение, посочва изпълнителният директор на Bulgaria On Air

14:30 | 22.04.13 г. 186
В. Миткова: Купуваме Инвестор.БГ, защото днешният свят се проектира в интернет

В днешната борсова сесия на БФБ се изтъргуваха близо 90% от акциите на Инвестор.БГ АД. Това предизвика лавина от въпроси за сделката с един от лидерите на интернет пазара. Официална информация от Централен депозитар за новия собственик ще има през следващата седмица, но от медийна група Bulgaria On Air разкриха, че те са купувач.

С изпълнителния директор на компанията Виктория Миткова коментираме сделката.


- Кой всъщност е купувачът на Инвестор.БГ?

Медийна група Bulgaria On Air e медийна компания, представена във възможно най-широкия спектър в медийната сфера: телевизия Bulgaria On Air, радио група Bulgaria On Air, списание Bulgaria On air, както и лайфстайл изданието Go On Air. Неразделна част от медийната група e и коментарно - новинарският сайт bgonair.bg.

- Защо купувате Инвестор.БГ? Каква е целта ви?

Глобалната мрежа смени изцяло динамиката на разпространение на информацията и доведе до необратими нови тенденции в развитието на медиите. Наясно сме, че днешният свят информационно се проектира в интернет, ние направихме анализ и независимо, че щяхме да инвестираме по-малко средства в наш проект, решихме да предприемем тази стъпка. Нашият проект щеше да е с по-малка инвестиция, но щеше да се нуждае от период от 3 до 5 години за развитие, а ние търсим незабавен ефект за медийната група.

- Имате ли инвестиционна програма за компанията?

Разбира се. Очакваме в много кратък срок мениджмънтът на двете компании да я дошлифова и започнат със съвместни усилия да я прилагат.

- Ще отправите ли търгово предложение към останалите акционери?

Да, "България Он Ер" вече внесе в Комисията за финансов надзор търгово предложение за закупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството.

- Ще оставите ли акциите на Инвестор.БГ на борсата или ще свалите дружеството от там?

Отговорът на този въпрос е тясно свързан с хоризонта за изход от финансовата криза. Заобиколени от финасовите сътресения, които преживяват Европа и светът, дългосрочните бизнес прогнози, колкото и прецизни да са, са трудно начинание. В средносрочен план ако едно дружество не може да стане достатъчно голямо, то няма място на борсата.

- Предвиждате ли промени в управлението на компанията? Кой ще застане в борда на директорите? Предвиждате ли промени на оперативното ръководство?

Предвиждат се промени на ниво управителни органи, такива, че да можем да обединим усилия и да продължим общата си философия. Ето затова в борда на директорите ще влязат хора, доказани специалисти, които ще направят максимално бързо синергията между телевизия, радио и сайтове.

Разчитаме, че хората в сегашното оперативно ръководство на двете групи са достатъчно подготвени, за да осъществят целите на сливането и синергията колкото се може по-ефективно.

- Предвиждате ли сливане на двете компании или те ще продължат да работят независимо една от друга?

Медиите трябва да работят както поотделно - всяка със своята специфика и облик, така и заедно. Основният поток от информация, предавания, водещи новини в сайтовете ще става част от програмата на телевизията. В същото време част от предаванията в телевизионния и радио ефир ще бъдат под марките на dnes.bg, investor.bg, imoti.net, gol.bg и така нататък.

- Каква е посоката, в която ще развивате интернет сайтовете на компанията? Ще търсите ли нишови продукти или ще заложите на вече утвърдените брандове на Инвестор.БГ?

Както споменах по-горе, всеки бранд и двете компании трябва да бъдат развивани и утвърждавани. Пример: част от борсовата информация в телевизията и радио Bulgaria On Air ще бъде развивана от Investor.bg без противоречие с договора ни с Bloomberg. Част от новинарския поток ще бъде обменян между телевизията и Днес.бг. Също така екипът на Инвестор групата ще развива сайтовете на медийната група. За нас е много важно синергията да заработи в много кратък срок.

- Какви са прогнозите ви за пазара на интернет реклама през тази и следващата година?

Всички ние се подчиняваме на марката България ... и за съжаление на финансовата криза. Тъжно е, но през последните 5 години, разединявайки се, българите направихме много, за да влошим образа си пред света.

Когато прибавим към това и безсилието на световните лидери, примесено със "световната конспирация"... Картината не е много оптимистична. Историята е показала, че точно в криза трябва да се реагира адекватно. Според нас рекламният пазар зависи от тези фактори.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

111
rate up comment 8 rate down comment 9
naso_fr
преди 10 години
Новата собственичка има професия гимнастичка, с/у което участва в управата на Химимпорт, наскоро е спечелила поръчка на ЦИК, съответно е в управатана на BG On Air, и вчера е придобила Инвестор.Доказателствата са тук:1. http://***.cik.bg/reshenie/?no=24232. http://***.investor.bg/company_docs/List_shareholders_6c4p.pdf 3. настоящата статияАйде, платени ***-аджийски марионетки, коментирайте по същество, или не ви се отдава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
110
rate up comment 6 rate down comment 9
Мартин Донев
преди 10 години
Стига ревал! Виж че на изпаднала *** НАИСТИНА заприлича! Айде, скрий се някъде, че ми писна да те гледам англосаксонския ник!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
109
rate up comment 5 rate down comment 8
Balzak
преди 10 години
Пич ти имаш някакъв проблем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
108
rate up comment 10 rate down comment 6
naso_fr
преди 10 години
А сега е и собственик на Инвестор групата... колко интересно и удобно преди изборите. И то само дни след като Дарик Нюз (собственост на агент от ДС) си напазарува друга медийна група. Коментирайте моля ви. Хората гледат/четат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
107
rate up comment 11 rate down comment 8
naso_fr
преди 10 години
Момченца сладки, за малък хонорар пълните форума с глупости и накърнявате авторитета на медията за която работите. Авторът на статията ни призова към придържане към темата.Новата собственичка има професия гимнастичка и участва в управата на Химимпорт и наскоро е спечелила поручка на ЦИК.Доказателствата са тук:1. http://***.cik.bg/reshenie/?no=24232. http://***.investor.bg/company_docs/List_shareholders_6c4p.pdf Коментирайте, не увартайте, словото не ви е в силата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
106
rate up comment 10 rate down comment 7
Balzak
преди 10 години
Определено логиката не е от силните ти страни. И като се огледаме в коментарите, май ти приличаш най-много на платен драскач.Лично право е на всеки да реши кога да се регистрира. Вярно решението ти е добро да си деактивираш профила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
105
rate up comment 13 rate down comment 8
g5rova
преди 10 години
По-добре международни компании отколкото български организирани групировки!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
104
rate up comment 8 rate down comment 6
Мартин Донев
преди 10 години
От плюене файда нема! Трябва да се работи и там е истината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
103
rate up comment 8 rate down comment 11
Vilmonn
преди 10 години
Шефът на Нестле искал да приватизира водата, разбрах.Явно всички хейтъри това искат - да ни грабнат чуждите компании, а нашите - трева да пасат и от форумите да ги хранят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
102
rate up comment 10 rate down comment 8
Balzak
преди 10 години
naso_frНямам намерение да преминавал в лични дискусии и нападки. Темата е друга, а не подадените от теб линкове. Изглеждаш като лично засегнат човек. Извинявай ако греша, но на дали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още