IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция "Митници": Уредите на "Лукойл" категорично не предават информация

Проверката е установила и тръбни отклонения, които позволяват да бъдат заобикаляни сензорите

15:53 | 26.04.13 г. 4
Агенция "Митници": Уредите на "Лукойл" категорично не предават информация

Уредите на данъчна база "Продуктопроводи" от "Лукойл Нефтохим" до пласментно-снабдителна база "Илиенци" не са преминали метеорологичен контрол и не предават информация към Агенция "Митници". Това гласи становището на агенцията след извършената проверка на служители в базата. 

Установени са тръбни отклонения, които дават възможност за заобикаляне на сензорите, става ясно от официалното съобщение. "Агенция „Митници” очаква „Лукойл България” ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки", заявяват още от ведомството.

Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедурата по одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба № 3, отбелязват още от ведомството. 

Резултатите от проверката са изпратени на самата рафинерия, както и на Министерството на финансите. От своя страна от "Лукойл България" пък направиха своя проверка и публикуваха данните от нея.

Според инспекцията на международната компания SGS уредите в шестте точки на продуктопровода - Илиенци, Карнобат, Стара Загора, Ветрен, Пловдив и Ихтиман са инсталирани според изискванията на производителите и имат възможност за изпращане на данни в реално време до Агенция "Митници". 

Припомняме, че преди броени дни от Агенция "Митници" взеха лиценза за този продуктопровод на "Лукойл Нефтохим" с мотива, че не са изпълнени законовите изисквания. От Върховния административен съд обаче постановиха прекратяване на това решение. 

Това отсъждане стана причина за размяна на емоционални реплики, като от агенцията заявиха, че "законът коленичи и монополът победи". От съда обаче коментираха, че няма да толерират усилията на едната страна в спора да реши хода на делото с изявления извън съдебната зала. 

Тази сутрин бившият шеф на Агенция "Митници" Емил Димитров, известен с прозвището си Ревизоро, коментира, че сегашният митнически началник Ваньо Танов има личен конфликт с бургаската рафинерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 32 rate down comment 8
bgMan
преди 10 години
Уредите могат и да не предават информация АМА премиерът, г-н Райков имал пълно доверие в Златев.Такава смотана държава сме че с един монопол не можем да се оправим като хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 33 rate down comment 8
Mupo
преди 10 години
Въпреки че си прав пак означава на практика че няма да може да работи. Акциза и ДДС правят около 40% от крайната цена. Представи си каква сума трябва да извадят и да я вкарат в държавата за може всичко което са произвели и ще произведат да се плати и да се чака СЛЕД като се продаде някога държавата, когато има възможност да ти върне парите... Друго е интересно тук според мен. Защо след като с решението си съда на практика признава официално най - накрая че Лукойл имат монополно положение на пазара не се премине към начина на определяне на цените на останалите монополи през ДКЕВР?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 10
Rumen_
преди 10 години
Всъщност това, че продуктопровода няма лиценз за данъчен склад, не означава че не може да работи. Означава просто, че Лукойл трябва да си плащат ДДС-то и Акциза на произведените продукти още като излязат от рафинерията. А след това по продуктопровода колко отклонения има и къде го носят - не е толкова важно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 48 rate down comment 9
Натрий
преди 10 години
Значи да разбираме, един вид, че "водомера е ОК и може да отчита минаваща вода, но тръбата дето е преди водомера не я знаем за какво е и не ни интересува".Какво значи "проверка от независима компания". Че тя става зависима в момента, в който се подпише договор за "независимата проверка"!Някой май е твърде голям, за да бъде проверяван.Те и Moody's и S and P и Fitch бяха независими, ама изтърваха кошницата с деривати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още