IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебното правителство е разплатило над 200 млн. лв. на малкия и средния бизнес

Сре д тях са над 150 млн. лв. от общо 750 млн. лв. предвидени кредити по програмата Jeremie, както и просрочени плащания по ОП "Конкурентоспособност"

13:34 | 27.04.13 г. 4
Служебното правителство е разплатило над 200 млн. лв. на малкия и средния бизнес

От началото на мандата на служебното правителство са разплатени над 200 млн. лв. на малките и средните предприятия, в това число просрочени плащания по Оперативна програма "Конкурентоспособност", както и над 150 млн. лв. от общо 750 млн. лв. предвидени кредити по програмата Jeremie, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство Асен Василев, цитиран от БТА.

Василев откри във Велико Търново изложението "Агропродукти-Експо 2013", в което участват над 100 фирми от хранително-вкусовата промишленост, представители на големите търговски вериги, както и сертифициращи компании. Организатори на изложението са министерството на икономиката, енергетиката и туризма и община Велико Търново, с подкрепата на Българската банка за развитие.

Според министъра е важно държавата да следи за равнопоставеността в договорите между по-големите и по-малките фирми, за да няма опити за изкривяване на търговските и пазарните отношения. Той посочи, че по негови наблюдения на българския пазар има цени, които са "икономически необосновани".

По думите му усилията на държавата в лицето на министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да бъдат насочени към подпомагане на малкия и средния бизнес с цел реализиране на продукцията му на външните пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
hose_rb
преди 10 години
JEREMIE а не Jreremie. Абревиатура е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
А можеха и нищо да не дадат ако не искаха, нали така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
be_google
преди 10 години
Високите лихви са основен проблем за усвояването на евро-паричките! Народа бяга като от чума от парите за саниране, където ГРОБарите решиха да пават 50% гювеч.....До новите собственици на Инвестор: тук все още някои сме БАНнати и не можем да пишем във форума!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още