IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След "Нилана" съдебни изпълнители опитват да продадат още хлебозаводи

За пореден път се търсят нови собственици за хлебозавода на фирма "Ани" във Варна, както и на хлебозаводите "Корн"

09:31 | 18.05.13 г. 2
След "Нилана" съдебни изпълнители опитват да продадат още хлебозаводи

След търговете за имуществото на хлебарската компания „Нилана“, частни съдебни изпълнители ще опитат да разпродадат имуществото на още две фирми от сектора до края на този месец. Става въпрос за фирма „Фирин“ и хлебозавод на фирма „Ани“ във Варна, показа справка в сайта на частните съдебни изпълнители.

„Фирин“, или хлебозаводите „Корн“, се продават по искане на МКБ Юнионбанк, става ясно от обявите. До края на май ще се проведат търговете за производствените мощности на компанията в Горна Оряховица и в Шумен. Имотите се предлагат за пореден път и цените вече са редуцирани.

Началната цена за цеховете в Горна Оряховица сега е 1,01 млн. лева, като срещу тази сума купувачите ще получат два недвижими промишлени имота в землището на промишлената зона на Горна Оряховица и в Лясковец. Преди година очакваната цена надхвърляше 2 млн. лева.

В Шумен търгът ще започне от цена 786 хил. лева за терен с площ от почти 19 декара и 19 производствени сгради и складове. В обявлението на частния съдия изпълнител е записано още, че върху имота има тежест ипотеката от МКБ „Юнионбанк“ и задължения в размер на почти 110 хил. лева към данъчните власти. Хлебозаводът затвори врати в края на 2011 година. 

Отварянето на офертите за имотите в Горна Оряховица ще стане на 28 май, а три дни по-късно – на 31 май ще бъдат отворени офертите и за обектите в Шумен.

Освен хлебозаводите „Корн“ за продан до края на месеца са обявени и имотите на фирма „Ани“ във Варна. Те търсят собственик за пореден път, след като преди години ботевградската компания фалира. До този момент обаче купувач на имота така и не се появи. Особено при първоначалната очаквана цена от над 8 млн. лева.

Сега цената е редуцирана до 4,28 млн. лева, а в описа на частния съдебен изпълнител фигурират хлебозавод, мелница и складове за зърно. Имотът се продава по искане на ПроКредит банк. Дали този път ще бъде намерен купувач, ще стане ясно на 23 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 10 години
Абе , добре се уредиха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Тия съдебни изпълните са новите борци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още