IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Български пощи" е с нов изпълнителен директор

Людмил Александров заема мястото на Деян Дънешки, чийто договор не беше подновен

15:53 | 21.05.13 г. 1
"Български пощи" е с нов изпълнителен директор

Людмил Александров е новият главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД. Той заема мястото на Деян

Дънешки, чийто договор не беше подновен, съобщи "Фокус". 

Александров заяви, че е встъпил в длъжност на 20 май за срок от три години. Той е избран с решение на борда на съвета на директорите на компанията.

До 2011 г. Людмил Александров е бил търговски директор в „Български пощи”.

„Първите действия, които ще предприема, е да се запозная с този период, в който не съм бил в „Български пощи” – от 2011 година досега, с това как са движени нещата, кои са първите неотложни неща, с които да се захванем. Главният приоритет е да увеличим приходите от търговска дейност на дружеството”, посочи новият ръководител на пощите.

През януари тази година стана ясно, че дружеството ще кандидатства за финансова помощ от държавата. Тогава компанията представи информация за финансовото си състояние. За 2011 година "Български пощи" отчита загуба в размер на 9,2 млн. лева. Една от причините за натрупаните загуби е либерализацията на пазара за пощенски услуги, която е факт от началото на 2011 г. Това позволява на частни компании да навлизат в сектора, а те го правят с агресивно ниски цени.

Обемът на работата на пощенските компании, не само у нас, но и по света, намалява значително и заради новите технологии. Изпращането на писма и поздравителни картички, например, все повече се извършва в електронен вид или чрез различните програми за мигновени съобщения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Пощите в момента са в трагично състояние.Бавят писма, губят писма, дано новия начлник ги пооправи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още