IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Между 6 и 37 евро ще струва преминаването през Дунав мост 2

Най-висока е таксата за тежкотоварните камиони с тегло над 12 тона и поне четири оси

15:39 | 07.06.13 г. 2
<p>
	<em>Дългоочакваното откриване на Дунав мост 2 е насрочено за 14 юни. Снимка: ЕК</em></p>

Дългоочакваното откриване на Дунав мост 2 е насрочено за 14 юни. Снимка: ЕК

Министерството на транспорта е готово с тарифите за преминаване през „Дунав мост“ 2. Наредбата е качена в Портала за обществено обсъждане.

Предложението е за такси между 6 и 37 евро за преминаване през новото съоръжение в зависимост от превозното средство. Размерът на таксите е определен след консултации между министрите на транспорта на България и Румъния. 

Леките автомобили (с места до 8+1) и товарните автомобили с тегло до 3,5 тона (включително и на ремаркето) ще плащат най-ниската такса. Камиони с тегло до 7,5 тона, както и автомобили с места за превоз на най-много 23 места за сядане ще плащат по 12 евро за преминаване през моста.

За камионите с тегло до 12 тона определената такса е в размер на 18 евро. 25 евро ще плащат товарни автомобили над 12 тона и с максимум три оси, както и автобуси с повече от 23 места. Най-високата такса – 37 евро, е за камиони над 12 тона и повече от 4 оси.

От Министерството на транспорта отбелязват, че таксите за преминаване на двата моста на Дунав на територията на България, са едни и същи. Експертите призовават заинтересованите лица за мнение по тази тарифа до 20 юни.

Официалното откриване на Дунав мост 2, свързващ градовете Видин и Калафат, се очаква да бъде на 14 юни. От 6 юни вече се подава и високо напрежение в жп мрежата на съоръжението. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
starlight
преди 10 години
А пеша ако искам да минa? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
нема да минаваме оттам :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още