IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партии призоваха за протест срещу избора на шеф на ДАНС

В 18:30 часа днес пред Министерския съвет ще има протест, организиран в социалните мрежи, срещу избора на Делян Пеевски

15:57 | 14.06.13 г. 4
<p>
	<em>Делян Пеевски полага клетва в НС. Снимка: БТА</em></p>

Делян Пеевски полага клетва в НС. Снимка: БТА

Политически партии, които не са парламентарно представени - "Демократи за силна България" (ДСБ), Движение "България за гражданите", както и Партията на Зелените, призоваха своите симпатизанти да се включат в протеста срещу избора на Делян Пеевски тази вечер пред Министерския съвет. 

Припомняме, че малко по-рано от ГЕРБ пък обявиха, че ще искат предсрочни парламентарни избори. Бойко Борисов обаче заяви, че няма да призовава своите симпатизанти да участват в протеста. 

Веднага след избора на Делян Пеевски във Facebook се появиха групи като например "Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС", които организират протест пред сградата на Министерския съвет в 18:30 часа днес. 

В разпространена до медиите позиция от ДСБ призоваха: "Нека всички заедно се противопоставим на домогванията на мафията да превземе държавата ни", пише БТА. 

Според "дясната" централа изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е арогантен знак за овладяването на България от мафията. "Днес управляващите успешно завършиха дългогодишните опити на сенчестата власт да подчини държавните институции.

Целта на всяка демократична държава е да пази своите граждани и техните права и свободи от домогванията на нелегитимни интереси. Точно на тях ни предадоха днес управляващите", се заявява в позицията.

Днес е време да разберем, че не се делим на либерали и консерватори, на леви и десни, на управляващи и опозиция. Делим се само на граждани и мафия, посочват от ДСБ.

Управителният съвет на Сдружение "България на гражданите" призова членовете си в цялата страна и в столицата да се включат в гражданските протести довечера, организиращи се в социалните мрежи по повод избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Не унивайте! Всеки ден ни поднася  примери за политическа наглост", се казва в призива, публикуван на страницата на партията. 

"Изборът на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС е превратна точка за управлението на кабинета „Орешарски“. При такова скандално кадруване включително министъра на инвестиционното планиране – Иван Данов и заместник-министрите Бурхан Абазов (МЗХ) и Чавдар Георгиев (МОСВ), не може да има никакви разумни доводи за оставането на този кабинет на власт", заявяват от своя страна от Партията на Зелените, които също призоваха своите симпатизанти да се включват в протестите довечера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Добре де, някой да посочи поне едно едничко нещо, в което да си личи загрижеността на правителството за народа?Поне едно едничко нещо, и моля не ми посочвайте майчинството.Аз лично виждам едно стабилно прекрояване на старата държавна дреха в нова, и най-страшното е, че май и "държавата" е нова!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 3
partner
преди 10 години
Потестът е за оставка на правителството и предсрочни избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още