IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците от ВМЗ може да получат заплатите си до седмица

Уверението даде изпълнителният директор на завода Иван Стоенчев след среща с КНСБ

15:29 | 26.06.13 г. 1
Работниците от ВМЗ може да получат заплатите си до седмица

Ръководството на ВМЗ-Сопот пое ангажимент в близката седмица (до 3 юли включително) поетапно да бъдат излпатени всички дължими заплати и аванси на работниците в оръжейното предприятие. Това бе обсъдено и договорено днес по време на съвместна среща между мениджмънта на завода и представители на КНСБ, съобщиха от пресцентъра на конфедерацията.

Изпълнителният директор на ВМЗ Иван Стоенчев увери, че днес, до края на работния ден, ще бъде изплатен авансът за месец май 2013 г. Освен това той е поел анажимент в периода от 1 до 3 юли 2013 г. да бъдат изплатени поетапно дължимите суми от остатъка от работната заплата за февруари 2013 г., заплатата за април 2013 г., аванса за юни 2013 г. и заплатата за май 2013 г.

Припомняме, че преди седмица от КНСБ съобщиха, че работниците на предприятието за готови да предприемат ефективни стачни действия, ако заплатите им не бъдат изплатени в най-кратък срок. Служителите на завода вчера поставиха ултиматум за изплащане на дължимото до края на тази седмица.

Оръжейниците очакват дружеството да започне нормална производствена дейност от началото на юли 2013 г.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 10 години
Ха дано, ама надали!Администрацията в най-добрия случай не пречи, но в повечето (99%) - пречи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още