IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНСWithMe, глава 25-та

Протестиращите отново блокираха "Цариградско шосе"

23:09 | 08.07.13 г. 1
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Хиляди хора се събраха за поредна вечер пред Министерски съвет на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Днес бе двайсет и петият ден на протестите в София срещу кабинета. Движението в района отново бе блокирано.

Протестиращите скандираха дежурните „Оставка” и „Мафия”, а част от тях развяват български знамена. Пред президентството се появи човек в съдийска тога, с бяла перука и залепен надпис „Съдия на мафията”. Имаше и хора, които са облечени с раирани костюми, като затворници, на които са залепени табели с надпис „Няма да ни спрете”.

Чуваше се биене на барабани, както и силно свирене със свирки. Не липсваха познатите амбулантни търговци.

Движението по бул. „Цариградско шосе” бе затворено от полиция още около 20,00 часа, защото се очаква протестът срещу правителството на Пламен Орешарски да премине оттам. Половин час по-късно органите на реда се дръпнаха от основната пътна артерия и направиха път на шествието.

Група протестиращи с голям транспарант, на който пише „България каза – Орешарски върви си” препречиха пътя на останалите участници в протеста по бул. „Евлоги Георгиев” и по този начин пренасочиха шествието по бул. „Цариградско шосе”. Движението бе спряно.

Шествието стигна до Окръжна болница, след което част от хората се разотидоха, а друга се върнаха на Орлов мост, където традиционно приключва протестът.

По данни на полицията днес към 19,30 часа на пл."Независимост" са се били събрали 3 500 души. До момента няма данни за възникнали инциденти и нарушения на обществения ред.

Полицията продължава да се грижи за охраната на протеста и сигурността на гражданите. Полицейските екипи „Антиконфликт” отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират на всеки подаден сигнал за провокации и нередности.

МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

За нови гладни стачки и протестите в провинцията можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Есхил
преди 10 години
Защо да не блокират след като знаят че са безнаказани и че зад тях стои Р Офшорски и неговите приятели с големите мангизи. Парите , които мафията и мутрите ограбиха от народа сега се харчат за софийската лумпениада! Доброто все пак е че се увеличава БВП , но за съжаление за сметка на сивата икономика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още