IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община тества нов начин за разделно събиране на отпадъците

Кампанията се финансира с 2,8 млн. лв. и включва два столични квартала

17:52 | 16.07.13 г. 1
Столична община тества нов начин за разделно събиране на отпадъците

Разделно събиране на отпадъците от самата врата на жилището организира столичната община в кварталите „Овча Купел“ и „Кремиковци“. Целта на пилотния проект е да се провери как ще действа системата за индивидуално събиране от еднофамилни къщи, жилищни комплекси и търговски обекти, съобщи ТВ7.

В двата столични района ще бъдат разположени цветни контейнери тип "иглу". Те ще са в близост до търговски обекти, блокове и къщи.

В проекта фигурират около 1200 еднофамилни къщи и още 400 точки, до които ще бъдат разположени цветните контейнери. Вече са поставени осем.

Живеещите в къщи ще изхвърлят разделно отпадъците в един съд за стъкло и чували. За блоковете са предвидени контейнери - за стъкло, за пластмаса и метал и за хартия. Те ще бъдат дадени на етажните собствености, които ще трябва да им намерят такова място, че да се предотврати ровенето по кофите, обясни Петър Трайков, началник на дирекция „Управление на отпадъците“ в Столичната община.

Пилотният проект ще продължи две години, като ежегодно ще се отчитат резултатите. Кампанията се финансира с 2,8 млн.лв. и е част от интегрирания проект на София за управление на отпадъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Каквито и по форма контейнери да предложат, ако не събират своевременно *** и те преливат, докато няма контрол кой изчиства съдовете и печели от това, казват милиони (но не и общината - от безхаберие), докато не възпитават хората към пазене на имущество и борба с вандалите, нищо съществено няма да се промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още