IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ се връща в парламента заради актуализацията на бюджета

Днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, смята Владислав Горанов

16:41 | 22.07.13 г. 7
ГЕРБ се връща в парламента заради актуализацията на бюджета

ГЕРБ ще влезе в парламента при обсъждането на актуализацията на бюджета, каза лидерът на партията Бойко Борисов. Изявлението на бившия премиер идва минути след приетата от кабинета актуализация на държавния бюджет.

Борисов посочи, че партията му ще влезе в пленарната зала на точката за бюджета, защото „е в пъти по-важна от избирателния закон“. „Той няма да има никакво значение, ако приемат бюджета”, каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Припомняме, че лидерът на партията в последните седмици заяви многократно намерение ГЕРБ да не влиза в пленарна зала освен по вот за промени в изборното законодателство.

„Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Бихме се съгласили, което е популистко, да се извади един пакет – 150 млн. лв., да се даде на най-слабите, да се знае, че работещите хора са солидарни и хората да изкарат зимата”, посочи днес Борисов.

По повод на емитирането на нов дълг от 1 милиард лева Борисов коментира, че управляващите „са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете“. „Те, с този един милиард, няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира бившият премиер.

Ние излязохме от парламента, не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи още лидерът на ГЕРБ. Депутатите от ГЕРБ ще участват в заседанията на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание като слушатели, каза още той.

Борисов отново призова и за предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“.

„Всички финансисти, икономисти, сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана Орешарски беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, каза още Борисов.

„В 2014 г. с всички ангажименти, които разписват сега, откупувайки гражданите с популистки харчове, ще доведат държавата до свръхдефицит”, коментира Владислав Горанов, заместник-финансов министър в правителството на ГЕРБ.

Тази актуализация на бюджета, не може да бъде оправдана с грешно планиране от предишното правителство. Целта е само една – непрозрачно увеличение на харчовете. Прибързано искат да намалят приходната част. Те целенасочено не искат да притискат приходните администрация да събират приходите”, посочи Горанов. „Около 50 млн. лв. ще са новите разходи за лихви от заема от 1 млрд. лв. Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи Владислав Горанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 10 години
Джей липсваш тук !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 0
Jay Gould
преди 10 години
Бистришките тигри срещу актуализацията на бюджет 2013http://borsi.blog.bg/***/2013/07/23/bistrishkite-tigri-sreshtu-aktualizaciiata-na-biudjet-2013.1132785
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 17
SS-23
преди 10 години
Боко-Тиквата осъзна, че с 10-15 хиляди подскачащи *** бастуна, НЕ може да свали правителство отвън, та рече да опита отвътре!Абе Тикво, избори ще има....ама през май 2017-а г.!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 35 rate down comment 7
Сините камъни
преди 10 години
Затова пък пред НДК-то стават все по-мноооогобройни!И откакто МШ е лице на този протест, освен бабичките да запеят неговата песен "Бяло, зелено, червено" и освен "Червеното е като мензис",. ...............какво друго по-истинско лице може да се покаже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 4
alexx
преди 10 години
Няма нужда от този един милиард дълг, каквото и да врънкат управляващите. Но и гербаджиите са смешни с тези твърдения - с един милиард дълг щяла да фалира държавата като при Виденов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 40 rate down comment 14
melon
преди 10 години
Тези мафиоти - управляващите не могат друго освен да вдигат дефицита и да крадат. Това е положението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 63
LuckyYou
преди 10 години
Започнаха да поутихват протестите и тия осъзнаха, че само с ПЛАТЕНИТЕ им протестиращи не става. И сега, разбира се, ще се върнат в Парламента. Но разбира се, това е по-добре, защото все пак ще представляват избирателите си и най-важното ще си вършат работата. Детските игрички на Буда са ясни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още