IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият ГКПП „Маказа“ ще облекчи трафика между България и Гърция

От 1 септември да бъде открита митница във Видин заради Дунав мост 2

12:47 | 14.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новият ГКПП „Маказа“ ще облекчи трафика между България и Гърция

Нов граничен контролно-пропускателен пункт - „Маказа” ще бъде открит между България и Гърция, реши правителството на днешното си заседание. Новоизградената пътна връзка ще свързва градовете Хасково и Кърджали на българска територия и Комотини и Александруполис – на гръцка.

Очаква се ГКПП „Маказа” да облекчи значително преминаването на българо-гръцката граница като поеме част от трафика, тъй като е последен елемент от Общоевропейския транспортен коридор №9.

На пункта ще се осъществява съвместен контрол от българска и гръцка страна при преминаване на границата и пътниците ще бъдат спирани само веднъж. Проверките ще се правят на българска територия.

Правителството реши още от 1 септември да бъде открита митница във Видин заради Дунав мост 2.

Според статистическите данни, само за две седмици по новия мост са преминали 31 568 автомобила, от които над 11 хил. са тежкотоварни. Във Видин е изграден модерен митнически терминал за проверка, изцяло финансиран със средства на Европейския съюз.

На територията на областта се намират и два сухопътни гранични контролно-пропускателни пункта – на границата със Сърбия при Брегово и при Връшка чука. В областта има и няколко пристанища на река Дунав, както и свободна зона.

В структурата на Митница Лом се създава Митническо бюро Монтана, решиха още министрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
alexx
преди 10 години
Чудесна новина, дано по-бързо го пуснат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още