IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Орешарски: Здравият разум изисква ветото да бъде преодоляно

Премиерът повтори, че ветото на президента върху текстове от актуализацията на бюджета няма сериозни ангументи

17:54 | 15.08.13 г. 9
Пл. Орешарски: Здравият разум изисква ветото да бъде преодоляно

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че не се притеснява от утрешното обсъждане на президентското вето върху актуализацията на бюджета. Според него няма сериозни аргументи за президентското вето на промените в закона да бюджета за тази година, съобщава телевизия Bulgaria on Air.

Министър-председателят изрази надежда парламентът да прегласува актуализацията.

“Аз неколкократно казах, че няма сериозни аргументи за ветото и силно се надявам, че ветото ще бъде преодоляно. Мисля, че здравият разум го изисква. Не е случаен фактът, че официалните ни партньори, работодателските организации и синдикатите бяха на единодушното мнение, че актуализацията е необходима”, коментира премиерът.

“Виждаме, че в аргументите се прокрадва или учудващо непознаване на бюджетната материя, или умишлено манипулиране. Така че надявам се утре преодоляването на ветото да бъде факт, за да можем действително да променим някои политики, които никой не харесваше последните три години и половина, в това число и ръководството на ГЕРБ, уволнявайки бившия съставител на този бюджет”, каза още той.

“Единият милиард, който предстои да се  емитира, е дълг, с който ще се изплатят стари дългове. Това не е нов дълг на нетна основа”, каза още Орешарски.

Вижте повече в репортажа на Ирина Георгиева

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Станишев е бил стипендиант на програмата Chevening, с чиято помощ той е изкарал като слушател в London School of Economics известно време. (Там е учил и синът на Муамар Кадафи! Да имате нещо да кажете?) Сега обърнете внимание на детайлите. Програмата се управлява от британското министерство на външните работи. Ами защото така британското външно разузнаване има пряк достъп и влияние върху новоизгряващите политически звезди в третия и втория свят. Освен това Станишев е бил слушател и на Московското училище за политика. То е основано през 1992 г. с цел да подпомогне изграждането на демократични ценности в Русия на Джордж Сорос. Няколко години по-късно Станишев се оказва в настоятелството на Училището за политика в България. У нас, освен чрез всякакви международни грантове, то се ползваше и с подкрепата на "Отворено общество" и фондация "Америка за България". Тоест може да се каже, че лидерът на БСП е бил служител на Сорос или по определенията на неговите политолози - оригинален ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 12
johnnyBravo
преди 10 години
Така е...много къса памет има тоя народ и затова си пати! Няма друг такъв народ дето избира партия представляваща малцинство да управлява, или да избира партия която е доказала колко е некадърна и крадлива или пък партия с напълно психясал ръководител.,, какво аджеба да участваш от такива? Най-лошото е, че много хора не гласуваха и затова сега тия са вътре... ехх памеет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 21
data
преди 10 години
"Пари има - те просто не се събират" - Пламен ОрешарскиВсяка прилика и разлика с действителни лица и събития са неволни и случайни :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 23 rate down comment 16
Есхил
преди 10 години
Очевидно единственият аргумент на опонентите ми са етикетите и оплювките. Те и тези палячовци на улиците вече два месеца друго не могат да измислят , освен да викат и крещят. То народът отдавна го е казал на когото му е къс ума....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 23
musicmen
преди 10 години
SSega Ne Gi izpusskaite...Zaobgradete Gi OTVSIAKADE i dokato ne PODADAT OSSTAVKA,NE Gi pusskaite...SLED 2 mesezza DOKATO E OSTE TOPLO vremeto STE IMA IZBOR,,,izbiratelnia zakon NE NI trabva,TE narochno PROTAKAT,za da MOGAT DA KRADAT POVECHE...Boi pochervenite KRATUNI..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 29
georgi_shum
преди 10 години
Абе пенсионер изкукал.. ти и себеподобните ти докато ще ръсите глупостите си тука бе. Марш на пилоните!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 34 rate down comment 42
mathematician
преди 10 години
Здравият разум изисква Орешарски да си ходи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 31 rate down comment 40
Сините камъни
преди 10 години
За съжаление серизоното в случая е, че сектата БСП и нейните сателити ни заровиха до гуша в мизерия!И сега трябва да им вярваме? Същите, които изнесоха държавата, същите, които унищожиха построеното въпреки тяхното управление по време на комунизма от народа, същите, които правят записи, и компромати, а обвиняват другите, ТИЯ същите, искат пак да ни сложат юларя!Няма да стане ! Оставка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 40 rate down comment 30
Есхил
преди 10 години
Несериозно е от несериозен човек какъвто е Р. Плевнелиев да се очакват сериозни аргументи. Неговите аргументи са тези които му е продиктувал лидерът му ББ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още