IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов: Въвеждаме реципрочни мерки, ако Турция не спази транспортните спогодби

Готвим позиция за евентуално дело за търговете за мултиплексите, коментира транспортният министър

09:00 | 20.08.13 г. 3
Папазов: Въвеждаме реципрочни мерки, ако Турция не спази транспортните спогодби

Имаме спогодба с Турция и тя предвижда да няма допълнителни такси за превозвачите от България, съобщи транспортният министър Данаил Папазов в ефира на „Нова телевизия”. Според него, ако турската страна не спази договорката, правителството ще въведе реципрочни мерки.

Припомняме, че комюнике от страна на турското правителство за нови такси за превозвачите предизвика напрежение у нас. Според наши компании мярката ще важи и за България, въпреки уверенията на българското транспортно министерство, че това не е така. Българските превозвачи отново заплашват с блокади по границата, ако въпросът не бъде уреден. 

Транспортният министър коментира и тежката катастрофа от понеделник, която помрачи откриването на нова пътна отсечка, която свързва софийското околовръстно шосе с магистрала „Хемус”. За него не може да се говори за отговорност на институциите, защото е бил спазен законът – трасето да бъде открито след получаване на съответните разрешения, както е посочено в Закона за устройство на територията.

Папазов посочи, че Акт 15 на пътен възел „Яна” е бил издаден едва в сутрешните часове на вчерашния ден.

Държавата трябва да се отървава от регулаторни режими, които създават предпоставки за корупция, обясни транспортният министър предстоящите реформи в Държавната автомобилна инспекция (ДАИ). Папазов коментира, че се обсъждат различни кандидатури за нов директор на институцията след като предишният – Валентин Божков, подаде оставка.

Припомняме, че Божков беше арестуван и са му повдигнати обвинения за цялостната дейност на агенцията. Става дума основно за лицензии и провеждане на изпити, коментира преди дни Данаил Папазов.

Цифровизацията на телевизионния сигнал  няма да се забави, но от 1 септември ще бъде продължено излъчването на двата сигнала – аналогов и цифров, потвърди отново Папазов. Той уточни, че правителството готви позиция по отношение на готвено дело за търга за избор на мултиплекси.

За тази опасност предупреди говорител на Европейската комисия преди дни и вероятно съобщението за заведено дело ще бъде част от септемврийския пакет с наказателни процедури за страните членки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
brumbar14
преди 10 години
Правилно! Държавата да не позволява Турция да се гаври с нашите превозвачи. И ние да надуем цените за тях, да се уговорим с ЕС и да видим докога ще ни прецакват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
IQ96
преди 10 години
Глобите не са достатъчни, наистина трябва да се снемат номерата,поне за седмици!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 10 години
Папазов озаптете тези *** по пътищата.Карат пияни и с висока скорост над 120км/час.Изпреварват се тройно помитат спрели коли в аварийните ленти.Направете високи глобите за неспазване на правилата и незабавно сваляне на номерата.Контол и здраво стиснати в гушата колкото да могат леко да дишат.За тая алчна пасмина човешкия живот не е ценност.Карат на принципа малкия и слабия да се пази.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още