IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отричат планове за масови съкращения в "Български пощи"

Синдикатите плашат с протести, ако почнат уволнения

21:21 | 23.08.13 г. 5
Отричат планове за масови съкращения в "Български пощи"

Няма да има масови съкращения в "Български пощи", уверява главният изпълнителен директор Пламен Павлов в становище на ръководството.

В дружеството е направено изследване за натоварването на работните места, което в периода на изготвянето му е установило недостатъчна натовареност на част от персонала.

Новото ръководство на „Български пощи“ е спряло "прилагането на резултатите от това изследване", тъй като работи усилено за сключване на нови търговски договори. Работата по тези договори ще осигури необходимата заетост на голяма част от служителите, се посочва в становището.

От ръководството уверяват още, че реорганизации или съкращения в дружеството ще се извършват само след предварително съгласуване със синдикатите.

"Български пощи" ЕАД очаква да получи от държавата и полагащата се по Закон компенсация за несправедливо понесена финансова тежест за 2011 г., определена с решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от 19.12.2012 г. на 22 750 000 лева. Това значително ще подобри финансовите показатели на дружеството", се казва в становището.

По-рано Георги Бочев, председател на Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ, заяви пред „Фокус“, че служителите в системата на „Български пощи” се подготвят за протестни действия, ако започнат съкращения. „Ще започнем такива протести, каквито не е имало в държавата, докато управляващите продължават да гледат на работещите в „Български пощи” като на бедни роднини и продължават да се подиграват с нас“, закани се той.

По думите му през последните 2 години са съкратени повече от 2 000 души. "Възниква въпросът защо трябва да съкращаваме само изпълнителните кадри, а не чиновници. В пощите има твърде много чиновници и заплатите им са много хубави”, добави Бочев.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
stanislavr
преди 10 години
Пощите изпълняват определени социални функции, техните служители са длъжни да стигнат до всяка къща във всяко селище, нещо което другите не правят, защото е на загуба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
RedBot
преди 10 години
В това туморно образувание - КНСБ явно никой не се досеща, че някои частни куриерски фирми ще се изкефят много на тези нечувани протести. И понеже едва ли са толкова ***, по-вероятно е да са изтъргували организацията на един протест за кеш, който куриерските фирми ще избият за дни, като си поделят плячката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 10 години
Ама 1) коронния номер на тва правителство не е да прави съкращения, а точно обратнотоИ 2) всъщност ще ги направят, ама нали знаеш.. след катарзиса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
alexx
преди 10 години
Честно казано, няма да се разсърдя, ако започнат съкращения. Това отдавна трябваше да се направи - там е пълно с кисели лелки, на които клиентите са им длъжни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още