IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Желев поема Агенция "Митници"

Желев е бивш зам.-министър на финансите в правителството на Сергей Станишев

10:25 | 02.09.13 г. 1
<p>
	<em>Кирил Желев. Снимка: Министерство на финансите</em></p>

Кирил Желев. Снимка: Министерство на финансите

Кирил Желев е новият директор на Агенция "Митници", съобщават от Министерството на финансите. Заповедта за назначаването му беше издадена днес от финансовия министър Петър Чобанов.

Кирил Желев е зам. - министър на финансите в правителството на тройната коалиция (в периода септември 2007 - май 2009 година).

След това до юли 2010 година беше избран за член на Комисията за финансов надзор. Последната заемана от него длъжност е началник на кабинета на депутата в Европейския парламент Кристиян Вигенин, който вече е министър на външните работи.

От биографичната справка, изпратена от финансовото министерство, става ясно още, че Желев е роден през 1949 г. в град Ямбол. Има висше образование по специалността „Финанси" и дългогодишен опит във финансовата сфера.

Бил е народен представител в Седмото Велико народно събрание, в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание, където е и председател на Комисията по бюджет и финанси.

Припомняме, че директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов напусна по свое желание, изразено още в началото на юли. Заради влошаване на здравословното му състояние обаче освобождаването от поста му беше едва на 22 август. 

Междувременно агенцията беше временно управлявана от заместника на Танов - Борислав Борисов. 

В Агенция "Митници" беше назначен и още един заместник - Николай Попов, който обаче все още не разполага с допуск до класифицирана информация, което означава, че има ограничени правомощия.

Попов е дългогодишен служител в Министерството на вътрешните работи (МВР). Ръководител е на столичното звено за борба с организираната престъпност и има опит в противодействието и предотвратяването на престъпления, свързани с трафика на хора, контрабанда на акцизни стоки и наркотични вещества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 10 години
Този човек не беше ли дълго време ковчежника на Б С П ? !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още