IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция поиска транзитни пътища за камионите, минаващи през България

Правителството ни успя да договори допълнителни квоти за превоз от и за трети страни през територията на Турция

19:57 | 06.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Турция поиска транзитни пътища за камионите, минаващи през България

Турската страна поиска транзитни пътища за камионите, които преминават през българска територия на път към Централна и Западна Европа. Това искане е било отправено по време на двустранните срещи между българския транспортен министър Данаил Папазов с турския му колега Бинали Йълдъръм.

Проблемът е породен от нарастващия поток на товарите и превозните средства от Турция към Европа, става ясно от съобщение на българското Министерство на транспорта.

По време на срещата българската страна е успяла да договори допълнителни 400 годишни квоти разрешителни за превози за и от трети страни. Така досегашните 1100 разрешителни вече се увеличават до 1500.

Данаил Папазов е представил на своя турси колега проблеми на българските превозвачи. По предложение на българския министър до края на месеца в София ще бъде проведена смесена българо-турска комисия по автомобилен транспорт, която ще обсъжда въпроси от взаимен интерес.

Срещата на Данаил Папазов с Бинали Йълдъръм е в рамките на 11-тия транспортен форум в Истанбул. В него са участвали над 15 министри на транспорта.

Министър Данаил Папазов оцени като ползотворно участието си във форума, по време на който е провел двустранни срещи със своите колеги от Чехия, Косово, Грузия и Македония и други, съобщават още от транспортното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
melon
преди 10 години
Аз мисля да се предложи само български камиони да возят турските товари през България...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още