IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Михалевски: 80% от новите пътища, строени по време на ГЕРБ, са дали дефект

Според депутата причината е в дъмпинговото съревнование между фирмите, което ги е декапитализирало

10:42 | 03.10.13 г. 2
Д. Михалевски: 80% от новите пътища, строени по време на ГЕРБ, са дали дефект

При преобладаващата част от асфалтираните от правителството на ГЕРБ шосета има огромен компромис с качеството, каза депутатът от левицата Димчо Михалевски пред Нова телевизия.

„80% от новите пътища, финансирани по държавните инвестиционни заеми и по ОП "Регионално развитие", в момента са дали дефект”, посочи народният представител, според когото не само количествено, но и качествено пътищата на ГЕРБ не струват.

Причината според Михалевски е в дъмпинговото съревнование между фирмите, което ги е декапитализирало. Той посочи, че „извън магистралите става въпрос само за 1500 км, или 8% от цялата мрежа“. Ремонтът на дефектните участъци ще е за сметка на изпълнителите.

„Пътищата бяха не само политическа марка и пиар, но те бяха превърнати в инструмент за обработка на съзнанието“, коментира Михалевски.

Той коментира назначенията във властта на фона на обвиненията за поява на нови „калинки“ в управлението. Социалистът е на мнение, че предложеният за зам.-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов от ДПС не отговаря на изискванията за това много специфично министерство като експертиза. „Наистина човекът има доста организационни качества. Не бих му сложил етикета „калинка”, отбеляза обаче депутатът от "Коалиция за България".

Като ключови направления за реформа депутатът посочи секторите здравеопазване, образование, инвестиционната среда и политическата система. Самата БСП също трябва да се реформира много дълбоко.

Депутатът коментира и развитието в политиката от последните дни. При вота на недоверие беше сринат авторитетът на парламентаризма, но не само ГЕРБ, всички са виновни за това.  БСП може би има още по-голяма отговорност, заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
SS-23
преди 10 години
Това го прогнозирах още миналата година. Не е възможно да строиш път "за дни" и той да е качествен...има си нормативи!Боко-тиквата пак гушнал европарици, без да направи нищо! Ей го...днес и метрото аварира! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още