IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата на Острова удариха 11-годишен връх

Индексът, изчисляван от RICS, се е повишил до 57 пункта – най-високо ниво от юни 2002 г.

10:30 | 12.11.13 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата на Острова удариха 11-годишен връх

Цените на жилищата във Великобритания са нараснали до 11-годишен максимум през октомври, сочи индексът, изчисляван от Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Индексът е нараснал до 57 пункта – най-високо ниво от юни 2002 г., от 54 пункта през септември, сочат данните на организацията, цитирани от Bloomberg. Повишението се обяснява със засилването на правителствената подкрепа за пазара на имоти.

Вчера премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че над 2 хил. домакинства са се възползвали от схемата за гарантирани от правителството ипотеки. Той отново отхвърли критиките срещу програмата, отправени от политици, икономисти и Международния валутен фонд (МВФ).

Критиците на правителствените стимули за купувачите на имоти изтъкват, че програмите на управляващите не подкрепят предлагането и темповете му на растеж изостават спрямо ръста на търсенето. Заради недостига на жилища цените рязко тръгнаха нагоре и се засилват опасенията за балон на пазара на жилища на Острова.

Правителството на Камерън обаче настоява, че схемите за подкрепа позволяват на купувачите на първи дом да подкрепят пазара.

Същевременно от RICS предупреждават, че ножицата между търсене и предлагане на жилищния пазар във Великобритания продължава да се разтваря.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 4
edimi
преди 10 години
Споко, всяка крушка си има и опашка. Това за което се говори в статията е процес/действие някакво/. За него си има причини/програмата на UKправителството/. Тя от своя страна е резултат от нещо.Та когато приключи процеса/движение на цени/, ще има и резултат. Тогава анализа ще е по-верен вероятно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
avramcho
преди 10 години
Цитат : Това би трябвало да е углавно престъпление, а не начин за повдигане на икономиката........................Не знам дали си прав , но знам че е Факт а Сметката я оправиха тези , които купуваха на 1200 Е/квсега хората си купуват на 750 Е/кв , сделките се увеличават , окето Неминуемо води до Ускоряване на Ценовата Спирала Нагореа и съзнателния живот не ни стига за да чакаме справедливост , за това са измислили Правото ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Тази схема ще изгърми много скоро според мене."Правителствено гарантирани заеми"Това би трябвало да е углавно престъпление, а не начин за повдигане на икономиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
avramcho
преди 10 години
и тук ще стане така , много Скоро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още