IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алиосман Имамов e новият зам.-председател на НС

Той заема мястото на Христо Бисеров, който преди седмица напусна парламента и ръководството на ДПС

11:17 | 12.11.13 г. 2
Алиосман Имамов e новият зам.-председател на НС

Депутатите избраха за заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов без нито едно изказване нито от страна на опозицията, нито на управляващите.

От ГЕБР и „Атака” поискаха тази първа точка в дневния ред на извънредното заседание на парламента да се предава пряко по БНТ и БНР, но предложението им не мина, след като от ДПС и БСП бяха против. Заради недоволството на опозицията председателят на парламента Михаил Миков напомни, че заседанието се излъчва директно в интернет и тези, които искат, могат да го проследят онлайн.

От 213 гласували депутати, 114 бяха „за” избора на Имамов, 93 бяха „против”, а 6 се въздържаха.

Той е и заместник-председател на ДПС, както и на парламентарната група на движението, и оглавява комисията по икономическа политика и туризъм.

Имамов заема мястото на Христо Бисеров, който преди седмица напусна парламента и ръководството на ДПС.
 
Десислава Атанасова от ГЕРБ в обяснение на отрицателния си вот упрекна парламентарната група на ДПС, че се крие и лидерите на групите на БСП и ДПС не са реагирали „срещу най-големия срам – срещу заместник-председател на НС да се води разследване за пране на пари”.
 
„Може и да скриете от камерите на БНТ и ефира на БНР, но няма да се скриете от българските граждани дори и да ви пази денонощен кордон от полицаи”, заяви тя.

На мястото на Бисеров за председател на комисията по правни въпроси беше избран Четин Казак от ДПС.

Гласуваха 221 народни представители, от които 108 бяха „за”, 91 – „против”, а 13 се въздържаха. Казак беше освободен като член и зам.-председател на комисията по отбрана.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 10 години
Христо Бисеров изпълняваше и една много важна функция, която заместникът му няма да може. Заедно с няколко други добре платени българи той се опитваше легитимира "движението" като неетническо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
1_9_7_8
преди 10 години
Ако е вярно, че заместник-председателят на ключова партия от управляващата България коалиция, че заместник-председателят на българския Парламент, е международен перач на пари; ако се окаже вярно, че правоохранителните органи на държавата са престанали да го крият едва след като е станало ясно, че то е известно навън и повече не може да се крие; ако се окаже вярно, че министърът, натоварен със задължението да приложи закона спрямо този международен перач на пари, е съдействал на съпартийците му да го отърват от закона, нима би могло да има вече по-голямо доказателство за това, че мафията управлява страната? И нима би могло това положение да остане да се търпи дори само ден след това?Повтарям за сетен път, че използвам условния израз "ако се окаже" само за да бъда юридически изряден. Инак съм твърдо убеден, че е точно така, както всички мислим. И че значи никак не е "младежка наивност" формулираното от протестиращите студенти искане за "сключване на нов обществен договор".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още