IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Папазов: "Български пощи" няма да бъдат приватизирани

Оздравителната програма ще стабилизира дружеството, каза транспортният министър

17:09 | 22.11.13 г. 1
Д. Папазов: "Български пощи" няма да бъдат приватизирани

"Български пощи" няма да бъдат приватизирани. Това обеща министърът на транспорта Данаил Папазов след парламентарния контрол.

През септември Папазов заяви, че ще се търси стратегически партньор за спасението на пощенското дружество. Тогава той не даде повече подробности как този стратегически партньор ще се намеси в управлението на компанията, нито какъв дял ще притежава. Дни по-късно КНСБ изнесе инфромация, че се готви скрита приватизация на "Български пощи", след която почти 50% от акциите на дружеството ще бъдат прехвърлени на избран от ресорното министерство инвеститор.

Днес транспортният министър отхвърли изцяло твърденията, като вметна, че вместо продажба на пощенската компания, ще се цели нейното стабилизиране чрез оздравителна програма.

Според Папазов оздравителната програма ще увеличи съществено печалбите. Министърът дори посочи, че в следствие на програмата, изготвена съвместно от транспортното министерство и ръководството на пощите, се очаква дружеството да реализира допълнителни приходи от 73,6 млн. лв за периода до 2015 г.

По време на парламентарния контрол министърът разясни, че в екшън плана за пощите са заложени много мерки. Една от тях предвижда пощите да станат оператор на Спортния тотализатор в малките населени места. Очаква се договор за целта да бъде подписан до края на годината. Сред мерките са и реорганизация на ресурсите, по-малка администрация и развитие на нови услуги.

Ресорният министър отново препоръча да се въведат нови технологии в пощите, които да позволяват електронни услуги. В сряда пред депутатите от Комисията по транспорт той заяви категорично, че пощите трябва да преразгледат методите си на работа, а и услугите, които предлагат, защото "живеем в свят на технологии".

"Ако се залага само на архаичните писма и картички, "Български пощи" няма как да съществуват" категоричен бе днес Папазов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
БГ пощи ще бъдат подарени, а не приватизирани!Ей, големи мошеници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още