IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Матев: Отоплението на ток е най-евтино

Над 60% от сметките за ток през зимата отиват за отопление и подгряване на вода, твърди председателят на потребителския съвет на ЧЕЗ

09:55 | 29.11.13 г. 1
Т. Матев: Отоплението на ток е най-евтино

Все повече домакинства решават да сменят начина си на отопление, като преминат към по-евтин вариант, какъвто е отоплението на ток, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air председателят на потребителския съвет на ЧЕЗ Тодор Матев.

"Очакваме повишено потребление на електроенергия през следващите месеци. Имаше ефект от двукратното намаление на цените на тока и повече хора решиха да се откажат от услугите на Топлофикация и да се греят с електроуреди“, посочи той.

"Никой обаче не се съобразява с това, че повечето сгради в София не са конструирани за подобно натоварване на инсталацията. Това повишава честотата на авариите, дори крие рискове от сериозни и трайни повреди, чието отстраняване струва скъпо“, обясни Матев.

Над 60% от сметките за ток през зимата отиват за отопление и подгряване на вода, коментира още Митев.

По думите му средната сметка за ток за домакинство, което е на парно, е между 20 и 60 лева месечно. Хората, които ползват климатици или други подобни уреди, плащат средно между 100 и 200 лева за месец. 

В началото на месеца от ЧЕЗ обещаха с 10 на сто по-ниски сметки за ток в сравнение с миналата година. От компанията припомниха, че през годината са вложили над 4,1 милиона лева за подмяна на увредени и откраднати кабели.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
BSEtrader
преди 10 години
Първо трябва да се мисли и после да се пише! Такава глупост никой не може да каже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още