IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български пощи - с трети нов директор за по-малко от половин година

Изпълнителният директор на "Български пощи" Пламен Павлов е освободен, постът поема Валентин Петков, зам.-председател на БСП в Перник

15:19 | 29.11.13 г. 2
Български пощи - с трети нов директор за по-малко от половин година

Изпълнителният директор на "Български пощи" Пламен Павлов е освободен от поста си. Неговото място поема Валентин Петков – зам.-председател на БСП в Перник и заместник-изпълнителен директор в "Български пощи".

Тази информация бе потвърдена за Investor.bg от пресцентъра на "Български пощи".

Павлов е бил освободен със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Причината за уволнението му е, че не е успял да подобри финансовите резултати на компанията.

"Причината за неговото уволнение са незадоволителни финансови резултати. Той заемаше длъжността достатъчно дълго време, за да покаже резултат", коментираха пред Investor.bg от транспортното министерство.

Припомняме, че миналата седмица, след заседание на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Папазов намекна, че има вероятност за нови промени в ръководството на дружеството.

Петков е завършил Колеж по телекомуникации и пощи, и магистратура в УНСС. Специализирал е в GITP, Холандия - "Управление на човешките ресурси" и в ТУ София - в областта на мениджмънта. Работил е като директор на Териториално поделение на "Български пощи" ЕАД, заемал е ръководни длъжности в частния сектор.

Пламен Павлов беше назначен в края на юли 2013 г. През месец май начело на пощите бе назначен друг изпълнителен директор, който се задържа на поста си по-малко от 2 месеца.

За тази година това е четвъртата смяна на ръководството на пощите, а загубите на дружеството до момента са в размер на 10 млн. лева.

Очаквайте подробности!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Явно някой здраво е хвърлил око и на пощите!Търси се гробокопача им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
IQ96
преди 10 години
Едно време в ТЕРЕМ изп. директори ги сменяха на 6 месеца. Видно е как нещата се "ускоряват" за по 2-3 месеца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още