IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов опит за продажбата на летището край Казанлък

Летището е собственост на "Кълвача Инвестмънт" и е предложено за продан от частен съдебен изпълнител

17:29 | 27.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нов опит за продажбата на летището край Казанлък

Частен съдебен изпълнител отново е обявил продажбата на летището край Казанлък, собственост на фирма „Кълвача Инвестман“. Началната цена е 2,53 млн. лева, става ясно от сайта за публична продан на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Продажбата е по искане на кредитора Eurobank EFG. Срещу имота са учредени две ипотеки – от края на 2007 година за сумата от 2,5 млн. евро и в края на 2010 година – за 1 млн. евро, става ясно още от обявата.

Първите огледи могат да бъдат направени от 3 януари до 3 февруари 2014 година във всеки работен ден от 10 до 16 часа.

В началото на 2013 година за летището беше поискана сумата от 3,76 млн. лева.

Летището се намира край казанлъшкото село Овощник и е строено през 1924 година. Дълги години е използвано от военновъздушните сили, а после се превръща и в основна база за обучение по скокове с парашути.

Плановете на „Кълвача Инвестман“ бяха да бъде направена реконструкция – пистите да бъдат удължени, така че да може да се използва и от по-големи самолети. В момента летището има сертификат да обслужва летателни средства с тегло под 5,7 хил. килограма.

Първата копка за реконструкцията беше направена през лятото на 2008 година. Оттогава обаче бизнесът на компаниите, събрани под шапката на дружеството „Кълвача“, бавно се свива. „Кълвача“ е създадена през 1992 година, като тогава дейността й беше свързана с търговия с бензиноколонки. Няколко години по-късно започва да сглобява на колонките в България, появяват се и газостанции, управлявани от дъщерната „Кълвача Газ“.

През април 2013 година обаче съдът в Разград обяви „Кълвача Газ“ в несъстоятелност, а малко по-късно и съдия изпълнител продава 25 имота в Стара Загора, собственост на друго дружество от групата – „СК Индустриални имоти“. Именно там се намира и завод „Кълвача“, където се произвеждат модулни бензиностанции и газостанции.

Обявената цена за имотите беше 5,14 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
forexboy
преди 10 години
Парите идват, виждат, че са повече от акъла на бизнесмена и си отиват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още