IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2013 г. НАП е събрала 125 млн. лв. над планираното

От данък добавена стойност са събрани най-много средства

15:21 | 26.01.14 г. 3
През 2013 г. НАП е събрала 125 млн. лв. над планираното

Националната агенция за приходите е събрала със 125 млн. лв. повече от планираното през 2013 г. Общите постъпления от данъци и осигуровки са 13,6 млрд. лв.

Най-много средства са събрани от данъка добавена стойност - с 50 млн. лева повече от планираните.  Постъпленията от него са близо 3,6 млрд. лв.

Преизпълнена е и планираната сума от корпоративни данъци. От тях са събрани 1,5 млрд. лева, което е с 30 млн. лв. повече от заложеното. 

Рекордно изпълнение е отчетено и при осигурителните вноски. Близо 6 млрд. лв. са общите постъпления от социални и здравни осигуровки през 2013 г.

Над плана от осигуровки са събрани 114 млн. лв. От тях съответно 6 млн. са за държавното обществено осигуряване, а  45 млн. лв. – за допълнителното задължително пенсионно осигуряване.  64 млн. лева допълнително пък са събрани от здравни осигуровки.

Националната агенция по приходите отчита известно изоставане от прогнозите за данъка върху доходите на физически лица. Процентът на изпълнение при него е 95,4. Изоставането е свързано с промените в единната сметка, които предизвикаха възмущението на бизнеса.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 4
cokrat1
преди 10 години
"***" не използвай тия 3 милиарда защото не са верни...те са измислени от импето и компания за манипулиране на четящите този форум...Питам те как са изчислени тия 3 милиарда...и от кой държавен орган...Ако не можеш да отговориш в което не се съмнявам, питай от тия от които цитираш!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
akvari_um
преди 10 години
махайте се НАПИТА!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
studioaa
преди 10 години
И от тези 3.6 милиарда от ДДС 3 милиарда отиват да се хранят *** и айшето или около 25% от всички постъпления. А колко ще трябват след 20-30 години? 99% от постъпленията ще стигнат ли??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още