IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски се надява ЕРП-тата да запазят лицензите си

Според премиера и при най-неблагоприятно развитие на спора ще има кой да доставя ток на домакинствата и бизнеса

16:58 | 19.03.14 г. 3
Орешарски се надява ЕРП-тата да запазят лицензите си

Премиерът Пламен Орешарски изрази надежда да не се стигне до отнемане на лицензии на електроразпределителните дружества.

"Надявам се, че трите дружества ще изпълняват своите задължения и дейност в съответствие със закона и регулацията в България", каза Орешарски във Видин, където днес се проведе изнесено правителствено заседание.

Енергийният регулатор ДКЕВР откри процедури за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и Енерго-про. Решението беше взето днес на закрито заседание на комисията.

Регулаторът даде срок от 7 дни, в който ЕРП-тата да преустановят нарушенията и да отстранят последиците от тях. Към момента по информация от НЕК задълженията на трите дружества са нараснали до 347,6 млн. лв.

Според премиера дори и при най-неблагоприятно развитие на спора ще има кой да доставя ток и няма да има проблем за българските домакинства и бизнес, предаде БТА.

Днес във Видин Орешарски каза още, че правителството ще направи всичко в рамките на възможното да ускори програмите, които касаят региона.

Кабинетът е взел решение за провеждане на изнесени заседания в шестте региона за развитие, а изборът първото да е във Видин и Северозападния район за планиране е заради "незавидното му социално-икономическо развитие". Целта е била да се получи обратна информация за проблемите, задачите за тяхното решаване както от кметовете, така и от представителите на бизнеса. 

При срещата с кметовете и бизнеса днес той е подчертал, че най-важното е насърчаването на стопанската активност и разкриването на нови работни места. „В Агенцията за инвестиции има заявен интерес за разкриване на нови работни места на територията на региона, надявам се да съкратим сроковете за тяхното реализиране“, каза Орешарски.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
lubenmark
преди 10 години
ЕРП веднага вън, пълни некадърници. Само колко бели направихте по мрежата. Масово крадене от клиентите. Никакви инвестиции в подобряването на преносната мрежа. Назначаване на хора не специалисти и много други фактори. ВЪН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
lyusien
преди 10 години
И кои точно ще доставя тока ако отнемете лиценза на ЕРП та и ги изгоните Питайте го Орешарски И как ще го доставя този ток И това го питайте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Сбъркали сте заглавието бе :) Трябва да е "Орешарски се надява ЕРПтата да му дадат 340 милиона":D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още