IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР предлага да намали цената на тока от топлофикациите

Предвиждат се понижения на преференциалните цени на тока от топлофикации и заводски централи до 2%

13:12 | 26.03.14 г. 2
ДКЕВР предлага да намали цената на тока от топлофикациите

Работна група на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предвижда намаляване на цените на електроенергията, произвеждана от топлофикациите по комбиниран способ. Това е посочено в доклад, публикуван на сайта на ДКЕВР, съобщи БТА.

Докладът ще бъде разгледан на обществено обсъждане в ДКЕВР на 28 март.

Предложението предвижда намаление на преференциалната цена на електрическата енергия, произведена от "Топлофикация София" със 7,6 на сто, на енергията, произведена от "ЕВН България Топлофикация" - с 1,7 на сто, на електроенергията от топлофикациите в Плевен, Бургас и Варна - съответно с 1,7; 1,6 и 1,5 на сто. 

При всички преференциални цени на електроенергията от топлофикации и заводски централи има понижение в порядъка до 2%, като при "Топлофикация София" намалението е най-голямо.

Преди броени дни експерти коментираха, че ако пазарът на електроенергия се либерализира напълно, цената на тока ще се повиши с 30-40 на сто. Според други обаче либерализираният пазар не означава задължително по-скъп ток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 10 години
Като поредната, нагла и плоска предизборна манипулация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
А това как ви звучи:"....в резултат на това Топлофикация-София предложи увеличаване на цената на топлоенергията със 7.6% и народът пак се приготви за излизане по улиците..." хехехе! Шегичка, ама... хехе!България се докара до положението на ченгето-*** от "Смъртоносно оръжие", когато се беше насадило на ***-бомба. Клечиш със събути ***, вече си се изс.ал, но не можеш да мърдаш, даже гъ.а не можеш да си избършеш, щото ако мръднеш, топките ти отлитат в околоземна орбита! Можеш само да си седиш... върху ***! хахаха! Е, могат да идват разни и да те утешават... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още