IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се срина след разпродажби в технологичния сектор

Nasdaq записа най-лошата си сесия от години след като търговците започнаха да продават акции от едни от най-печелившите компании в последните години

23:05 | 10.04.14 г. 3
Wall Street се срина след разпродажби в технологичния сектор

Nasdaq изпрати най-лошия си ден от юни 2011 година след масови разпродажби в технологичния сектор. В основата на тези настроения са опасенията, че акциите на компаниите в сектора са надценени, пише Bloomberg.

Индексът записа спад на стойността си от 3,1% до ниво от 4 054,11 пункта след като търговците започнаха да продават акциите на едни от най-печелившите компании в последните пет години. Това се отрази негативно и на останалите водещи индекси отвъд Океана и дори и новината за седемгодишното дъно за седмичните молби за безработица в САЩ, не успяха да променят настроенията.

S&P 500 изгуби 2,09% от стойността си броени дни след историческия връх от 1 890 пункта, поставен на 2 април. Днес индексът се срина до ниво от 1 833,09 пункта. За Dow Jones понижението е в рамките на 1,6% до ниво от 16 170,22 пункта.

Сред основните губещи са интернет компаниите, както и акциите на биотехнологичните гиганти.

Книжата на Google загубиха почти 4% от стойността си до цена от 542 долара за брой, Търговията с акции на Yahoo се извършваше при цена от почти 33,50 долара за брой, което е понижение от също около 4 на сто.

Сред губещите се нареди още и Facebook, който отписа 5% от цената на акциите си и търговията се извършваше при цена от около 60 долара за брой.

Regado Bioscience, също част от Nasdaq,  загуби 20% от стойността на акциите си и търговията се извършваше при цена от почти 7 долара за брой.

Негативно влияние върху пазарите днес оказаха и статистическите данни за намаление на износа и на вноса на Китай.

Сред печелившите днес се нареди веригата за бързо хранене McDonald`s, част от Dow Jones. Акциите на компанията поскъпнаха с 1,2% до цена малко под 100 долара за брой.

Акциите на AT&T пък поскъпнаха с около половин процент до цена от 35 долара за брой. По-рано днес компанията обяви плановете си да изгради оптична мрежа, която ще предостави бърз интернет за своите клиенти в американския щат Северна Каролина. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
КАто гръмне Йелоустон ще се кефим на Уол Стриит :) Требе ги забранат тези измамници там :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
я да видим са, в петъка сигурно за следващатата статия е било погром, за *** дет чаткат на минуса и след некой друг месец още повече погром .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 8
michaelis
преди 10 години
ей тва очаквах, падна с 30 пункта и 'сринал' се бил ... :))) Нищо нищо, лятото значи ще пишете, апокалиспис на Wall Street :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още