IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сочи донесе на Москва печалба от над 16 млн. евро

Резултатът е впечатляващ на фона на представянето на Олимпийските игри в последните десетилетия, посочи руският вицепремиер Дмитрий Козак

16:45 | 16.04.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Освен радост за руските фенове Олимпиадата донесе и финансови облаги за Москва. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Освен радост за руските фенове Олимпиадата донесе и финансови облаги за Москва. Снимка: Ройтерс

Превишението на приходите над разходите от проведените през февруари Зимни олимпийски игри в Сочи е било 800 млн. рубли (16,04 млн. евро). Това заяви вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Козак, цитиран от информационния портал "Вести".

"Превишението на приходите над разходите, което бе отчетено от Организационния комитет, е 800 млн. рубли. Това е впечатляващ, добър резултат, тъй като в последните години и дори десетилетия Олимпийските игри не дават положителни резултати", отбеляза Козак.

"Все още не сме извършили разпределението на тези средства. В момента Организационният комитет, Министерството на спорта и Министерството на финансите работят в посока на изготвянето на механизъм, според който да се разходват парите", допълни още вицепремиерът.

Постигнатата печалба ще бъде оползотворена в съответствие със задълженията на Русия към Международния олимпийски комитет (МОК) и ще отиде за развитието на масовия спорт в страната. "Ние сме щастливи да изпълним тази задача", заключи Козак.

"Оперативната печалба от Олимпийските и Параолимпийските зимни игри в Сочи е в размер на 5 млрд. рубли. Средствата ще бъдат използвани за развитието на масовия спорт в Русия", заяви по-рано ръководителят на организационния комитет Дмитрий Чернишенко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 10 години
Да не би да сте ***. Този шут ви говори за печалба от организирането, а не от строителството. Строителството е на загуба поне 25-30 милиарда долара, ама те банките имат, ще ги прежалят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
satron
преди 10 години
Смехория! Русчуците защо са се ограничили, определяйки "печалбата" на само 16 млн. евро, а не например на 160 млн.? При над 50 млрд долара разходи, кой ти гледа нулите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 10 години
Еееех, а какви напоителни анализи се пишеха тук за огромните загуби, които ще донесе неграмотното кагебистко диктаторче на бедните руснаци с грандоманските си прищевки...!Е, гледам същите сега творят есета на тема "Светкавичен фалит на Русия след авантюрата в Украйна".P.S. То ***-лизаторите нали са затова - да ограмотяват населението, склонно към масови внушения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още