IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Речта на Йелън оправи настроението на Wall Street

Пазарите се радваха и на добри корпоративни новини, както и на данните за развитието на китайската икономика

23:05 | 16.04.14 г. 1
Речта на Йелън оправи настроението на Wall Street

Американските фондови пазари бяха обхванати от позитивни настроения днес след добри корпоративни данни.  Речта на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън пред Икономическия клуб в Ню Йорк, както и заключенията в Бежовата книга, са основната причина за оживлението на Wall Street, пише CNN.

Джанет Йелън успокои опасенията относно плановете на централната банка за промяна в лихвения процент. ФЕД планира да изчака с действията си докато американската икономика се стабилизира, но на базата на устойчива заетост и здравословни нива на инфлацията.

Добрите финансови резултати също привлякоха вниманието на инвеститорите днес, както и данните за икономическия ръст на Китай, който се забавя, но с по-бавни темпове от очакваното.

С най-голямото процентно увеличение в днешната сесия може да се похвали Nasdaq – ръст от 1,29%  до стойност от  4 086,23 пункта. В основата са добрите корпоративни новини от технологичния сектор.

Yahoo успя да изненада анализаторите с по-добри от очакваното отчети за печалбата и продажбите. Акциите на компанията поскъпнаха с 6% до цена от малко над 36 долара за брой.

Google ще публикува своя отчет след края на търговската сесия. Анализаторите очакват приходи от 12,4 млрд. долара, спрямо 11 млрд. долара, реализирани през първото тримесечие на 2013 година.

В същото време акциите на Bank of America поеха надолу заради отчетената загуба от 276 млн. долара през първото тримесечие. Търговията се извършваше на ниво около 16 долара за брой или понижение от 2 на сто.

Останалите водещи нидкеси на Wall Street също записаха ръстове. За Dow Jones увеличението е от 0,96% до ниво от 16 424,85 пункта. S&P 500 пък се повиши с 1,05% до 1 862,31 пункта. От началото на седмицата стойността на индекса расте непрекъснато и вече записва най-доброто си тридневно представяне за последните два месеца. От понеделник насам S&P 500 е повишил стойността си с 2,6 на сто, изчислява Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Естествено. Те никога няма да бъдат зле. Ниое да му мислим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още