IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия: Дори ЕП да прекрати "Южен поток", изграждането му ще продължи

Реализирането на проекта протича според международните спогодби, заяви руският енергиен министър Александър Новак

13:23 | 18.04.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия: Дори ЕП да прекрати "Южен поток", изграждането му ще продължи

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той.

Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

35
rate up comment 36 rate down comment 4
lordrad
преди 9 години
Захари Стоянов :...Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на българите? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите с единствена цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? ""Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 32 rate down comment 1
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
И как така ще продължи ? Дали Руснаците не искат да кажат че ще строят насила в Е.С. Май се очертава факта че Русия иска да предизвика ядрена война почти толкова коло и САЩ.Темата предразполага към размисъл Вземаме един компютър. реално това е най-сложното нещо измислено от човека. Оба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 42 rate down comment 7
kalendar
преди 9 години
тихо, тихо:) малко си чел ми се струва:) Раковски е голям революционер и кръгла нула като историк:) Русия и Турция няколко века са на практика в непрекъсната война и Русия финансират, поощряват и подбутват даже почти всички наши въстания(тук-таме има изключения, като Чипровското). Без този патронаж българите щяха да си се чувстват много удобно в османската империя(която не е изградена на етнически принцип, а на религиозен-сиреч-сменяш си името и религията и българин. сърбин или грък, спира да има значение-може би около 30% от Великите везири са със сръбско, гръцко, босненско и т.н. потекло-и само един или двама от всичките са българи). Вярно е-руснаците са си гледали интереса, техният, не нашият. Що? Ние чии интерес трябва да гледаме? Руският или българският? Не е нужно да се насажда любов или омраза към Русия, но е вярно, че без тях в момента щяхме да си пишем в тоя форум на турски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 34 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Що му се яодсваш?Да го мисли жена му у тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 31 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Да беше почел малко, кой всъщност с векове управлява така наречената Турска империя!..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 47 rate down comment 10
kalendar
преди 9 години
а като ти пиша за Меркел, Оланд, Си Дзинпин, Обама и кралицата на ЮК за какво се сещаш? Смяташ, че никога не са били(или са) кръвожадни империи или че са се разделили с миналото си? Кой е в 21 век? Като почнете да ми разсъждавате през телевизора и ставате...нема да казвам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 43 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 9 години
Защо ли като ми пишете за Путин, се сещам за Ердоган? Ами много просто - две бивши кръвожадни империи, които трудно, бавно и мъчително се разделят с миналото си. Но щат не щат, трябва да влезнат в 21 век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 31 rate down comment 7
kakala6ka
преди 9 години
едно малко червейче от дребна и убита държава което се мисли за голямия бизнесмен църр миш миш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още