IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина започва строителството на 72 км нови магистрали

Тази година ще бъдат завършени 90 км нови магистрални пътища, според регионалния министър

14:26 | 22.05.14 г. 1
Догодина започва строителството на 72 км нови магистрали

През следваща година е планирано да започне строителство на още 72 километра магистрални пътища, съобщи на пресконференция в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА.

Става въпрос за лот 3 на магистрала Струма – от Благоевград до Сандански, и София – Калотина.

През тази година се очаква да приключи строителството на двата лота на автомагистрала Марица и лот 4 на магистрала Струма, както и обходните пътища на Враца и на Монтана. По думите на Терзиева през 2014 г. ще бъдат завършени общо 90 километра нови магистрални отсечки.

Министърът каза още, че предвидените средства за ремонт и рехабилитация на пътища от втори и трети клас за тази година са 50 млн. лева. Тя припомни, че годишно трябва да се инвестират между 70 и 150 млн. лева за ремонти на малките пътища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
alexx
преди 9 години
Терзиева е попрекалила малко с хвалбите. Лот 1 на Марица и лот 4 на Струма трудно ще завършат до края на година, освен ако не минат на три-сменен режим на работа. За лот 2 на Марица съм оптимист - последната година там се свърши огромна работа. Преди бяха един буренаци, а сега вече алфалтират.За новите търгове горе-долу добре вървят нещата. Вчера пуснаха търга за 30 километра от Калотина. Скоро трябва започнат да пускат и търговете за лот 3 на Струма, който ще е разделен на няколко части. Най-голямата въпросителна е 15километровият тунел. Северната тангента също трябва да започне да се строи скоро. Преди няколко месеца сключиха договора.Като цяло може да се окаже, че скоро ще се строят повече магистрали, отколкото при ББ и той ще трябва да си измисли друга мантра да повтаря :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още