IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединението на НАП и Агенция "Митници" се отлага

Това е сериозна реформа, изискваща години за въвеждането й, заявиха от партията мандатоносител - БСП

12:21 | 07.06.14 г. 1
Обединението на НАП и Агенция "Митници" се отлага

Обединението на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници” засега няма да бъде осъществено, гласи позиция на партията мандатоносител – БСП. Това е много сериозна реформа и въвеждането й ще отнеме години, допълват от партията, цитирани от БНТ.

Идеята за обединение на двете приходни агенции беше припомнена от председателят на бюджетната комисия към Народното събрание и зам.-председател на ДПС – Йордан Цонев. Подобен проект е имало още при създаването на НАП, когато Пламен Орешарски е бил финансов министър. 

Според Цонев реформата в тази област е сложна и революционна, изискваща много работа и промени в редица закони. Сливането на двете агенции обаче може да се осъществи до есента, ако се даде възможност на парламента и правителството да работят нормално, допълни още Цонев.

Преди дни финансовият министър Петър Чобанов потвърди, че обединението на двете агенции се обсъжда.

„В тази идея има много голям смисъл с оглед подобряването и координацията между двете институции. При постигане на обществено съгласие, трябва да се пристъпи на етапи към реализацията й, за да се засили координацията между ръководствата”, каза министърът пред журналисти след изслушване в бюджетната комисия на Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 9 години
Не ми е симпатичен много Данчо Цонев но идеята му е прагматична Митницата е данъчна служба в по голямата си част и трябва да си бъде във НАП Там където трябва да събира данъците на границата си ги събира а там където не просто изпраща митническата декларация по интернет в съответната данъчна служба и тя вече следи движението на стоката и данъците Най добрия вариант които вероятно ще се случи по късно Е С да въведе енинна ДДС ставка за всички както е с акцизите и те да се събират в производителя и след това да се пращат във бюджетите на всяка страна Така не могат да откраднат нищо или много малко Това рано или късно ще стане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още