IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев бряг АД стопява загубата след продажба на имоти

Приходите от услуги за полугодието намаляват, след като липсват такива от общата инфраструктура

16:59 | 23.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Слънчев бряг АД стопява загубата след продажба на имоти

Продажбите на Слънчев бряг АД, дружеството, което стопанисва инфраструктурата на курорта, се понижават за полугодието с 5% на годишна база до 895 хил. лв., показва отчетът към края на юни, публикуван чрез БФБ.

Дружеството обаче е реализирало други приходи за 1,093 млн. лв. (6 хил. преди година), като 1,059 млн. лв. от тях представляват печалба от продажба на поземлени имоти и обекти за 1,200 млн. лв. (при балансова стойност от 141 хил.), е видно от междинния доклад за дейността. 

Така компанията стопява загубата за първото шестмесечие до 166 хил. лв. от 1,024 млн. лв. преди година.

Приходите от услуги за периода намаляват с 37 хил. лв. до 847 хил. лв., като включват приходи от наеми и тротоарни такси (451 хил. лв.), приходи от пропусквателен режим (384 хил. лв.) и приходи от оптична мрежа (12 хил.)

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Приходите от услуги намаляват главно заради липсата на приходи от обща инфраструктура и реклама (21 хил. лв. преди година), се посочва в доклада за дейността.

Причината е в конфликта между дружеството и собствениците на туристическите обекти, които отказват да заплащат такса за поддръжка на инфраструктурата. 

Събирането на тази такса е задължение, вменено на дружеството от държавата, и ако то не го прави, ще бъде подведено под отговорност, се изтъква в доклада.

75% от капитала на Слънчев бряг АД е собственост на държавата. Акциите на дружеството поевтиняват с 28% от началото на годината до 4,33 лв. за брой и 8,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
bigiadri
преди 9 години
Пиша от СБ и имам преки наблюдения. Сезонът тук е пред провал. Няма туристи или тези ,които са тук са възможно най-бедните. Причините са : дъждовете,войната в Украйна и най -вече лошите условия тук-лоша инфрастуктура,мрасотията,плажа с повишени цени по8 лв за шезлонг и чадър,кражбите /все повече/. Българите все повече ще бягат от СБ и Черноморието ,особено след като станат магистралите за Турция и Гърция, там условията са в пъти по-добри!Да не говорим за рекламата,която в повечето случай е неадекватна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още