IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 покори нов рекорден връх

Wall Street се фокусира върху финансовите отчети на компаниите за второто тримесечие

23:09 | 24.07.14 г. 1
S&P 500 покори нов рекорден връх

Основните индекси на борсите отвъд Океана приключиха сесията без ясна посока, а в последните минути на сесията търговията обръщаше движението си многократно. 

В края на търговския ден S&P 500 успя да покори нов рекорден връх втори пореден ден. Стойността на индекса се повиши с минималните 0,05% до ниво от 1 987,94 пункта. За 27-ми път през тази година индексът записва рекордно висока стойност, отчита Market Watch.

След колебания в последните минути останалите водещи индекси в САЩ приключиха на червено. Пониженията обаче са минимални - за Dow Jones то е в рамките на 0,02% до 17 083,8 пункта. Nasdaq записа спад от 0,04% до стойност от 4 472,11 пункта. 

Днес инвеститорите фокусираха вниманието си върху корпоративните отчети. Влияние на пазарите обаче оказаха и смесени данни за развитието на икономиката на САЩ. Броят на молбите за помощи при безработица към края на миналата седмица стигнаха най-ниското си ниво за последните осем години.

В същото време продажбите на новопостроените жилища през юни намаляват с 8,1% на месечна база. Продадените нови жилища са около 406 хил., което е по-малко от пазарните очаквания.

Сред големите губещи днес се нареди General Motors. Автомобилната компания съобщи за 80-процентов спад на печалбата си за второто тримесечие, което доведе и до понижаването на цената на акциите й с над 5% до цена от 35,40 долара за брой. През последните месеци GM беше сериозно засегната от кампаниите по изтегляне на автомобили заради технически дефекти.

Акциите на Caterpillar загубиха около 3% от цената си, след като компанията съобщи за спад на продажбите под нивото на пазарните очаквания, макар и печалбата й да надмина прогнозите. 

В същото време Facebook съобщи за ръст на печалбата си със 140% през второто тримесечие. След тази новина акциите на социалната мрежа поскъпнаха с малко над 5% до цена от 75 долара за брой.

В рамките на сесията обаче акциите на Facebook за кратко се търгуваха за рекордните 76,14 долара долара за брой. Това е двойно повече спрямо цената, при която акциите на компанията излязоха на пазара – 38 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
тъкмо за шорт е клюкарника ей такива въздушни и измислени печалби много обичам и онова врабчето и то тряя в канала ... :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още