IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягането на санкциите срещу Русия спря възхода на Wall Street

САЩ се присъединява към икономическите ограничения на ЕС срещу Москва, като този път засегнати са и финансови институции

23:21 | 29.07.14 г. 7
Затягането на санкциите срещу Русия спря възхода на Wall Street

Новите санкции срещу Русия спряха ръста на основните индекси на американските фондови пазари. Веднага след като стана ясно, че ЕС предприема трети пакет, този път с икономически санкции срещу Русия, американският президент Барак Обама обяви, че САЩ също въвежда нови ограничения.

Под ударите попадат руски държавни финансови институции, сред които банките VTB Банк, Банк Москвы, както и Россельхозбанк, съобщава Bloomberg. 

"Това не е нова Студена война. Това е много специфично действие, свързано с нежеланието на Русия да признае, че Украйна сама избира пътя си", коментира Обама, цитиран от Market Watch. 

Преди да бъдат обявени санкциите стойността на S&P 500 растеше благодарение на данните за повишаващото се потребителско доверие в САЩ до ниво на индекса от 90,9 пункта през юли. Това е най-високота стойност за показателя от октомври 2007 година насам. През юни индексът на потребителското доверие беше на ниво от 86,4 пункта.

След обръщането на посоката в крайна сметка S&P 500 завърши сесията на червена територия. Понижението е в рамките на 0,45% до ниво от 1 969,95 пункта. За Dow Jones спадът е от 0,42% и стойността на индекса достигна 16 912,11 пункта. Nasdaq затвори търговията при стойност 4 442,7 пункта или понижение с минималните 0,05 на сто.

Акциите на Apple докоснаха своя исторически връх на цената, доближавайки се до 100 долара за брой. Технологичният гигант беше на върха на вълната заради очакванията на Wall Street за представяне на нови продукти и продължаване на стратегията за придобиване на нови компании. В последните няколко седмици Apple  купи два малки старт-ъпа, посочва CNN.

Към края на сесията обаче тенденцията се обърна и цената на акциите падна, макар и с 0,08% до ниво от 98,30 долара за брой.

С ръст от 1,5% завърши търговията с акциите на фармацевтичната Merck. Цената на акциите достигна 58,84 долара за брой след като съобщи за ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината до 2 млрд. долара.

Продажбите намаляват с 1% до 10,93 млрд. долара, но пък от друга страна пазарните очаквания бяха за по-сериозно понижение – до 10,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Е, покрай парите, срамежливо се нареждат човешките и гражданските права, просто с тяхната защита се подхожда маааалко по-избирателно :)) ... иначе до сега трябваше да са накъсали еврейците от санкции, които за две седмици избиха два пъти повече хора (голямо число от тях жени и деца), от колкото са жертвите в У крайна от половин година насам. ... а на всичкото отгоре, в У крайна редовна руска армия не е намесена ... какво да ти кажа: объркани ценност , но все пак някакви ценности ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Я дай списък на тези ценности? Освен ако парите са въпросната ценност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 9
Nikola666
преди 9 години
Недей плака. Просто Западният свят има ценности и държи на тях. Затова хората зарязват родителите си с изкривен от комунизма морал и отиват да живеят на Запад. Като твоята дъщеря например. Тя нали е в Канада?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
ей там в една предишна статия имаше един lordard където написа "Бог да благослови Америка" - явно ще да са наистина светци тея евреи или само аз още не съм го осъзнал. Ако може тея американци директно да отидат при Господ да ги благослови май най-добре ще стане ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
IvoDim
преди 9 години
Mdaa Сега метнах едно око на блумбърг, та тия санции освен че правят кофти на руснаците, доставят проблеми и на американски компании, примерно Халибъртон. То и заглавието си е такова. "Russia Sanctions Spread Pain From Putin to Halliburton". Е да приемем, че именно тези компании традиционно подкрепят републиканците. Т.е. освен на руснаците настоящата сащианска администрация до "поставя" и на републиканците. Е и на всички нас които търгуваме навън. Т.е. всички сме ощасливени подобаващо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 7
nobel
преди 9 години
Е те това вече изби всичката риба. На какви жертви са готови американците, само и само "Русия да признае, че Украйна сама трябва ду избира пътя си." Край на цитата. Това американците или са светците на велената, или са пълни тъпондери. Готови са да им се срути всичкия Dow Jones, но да възтържествува справедливостта, без значение кой какви лишения ще преживее. Това няма никакво значение, когато става дума за върховна справедливост. И даже няма да питаме дори самите украинци по какъв начин им се отразяват санкциите на жизнения стандарт. Те са длъжни да се радват и песни да пеят за всичко, което сътвори чичо Сам. Защото чичо Сам е щедър и добър. Е, малко се бавят проектите за доставка на втечнен шистов газ, който ще залее Европа с евтина енергия, ама и това ще стани се някой ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още