IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов ще прати депутати в Народното събрание заради бюджета на НЗОК*

Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите, коментира лидерът на ГЕРБ при президента

14:34 | 01.08.14 г. 7
Борисов ще прати депутати в Народното събрание заради бюджета на НЗОК*

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов склони да промени позицията си за бойкот на Парламента и да изпрати свои депутати в понеделник на извънредното заседание, за да одобрят окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК.

„Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите“, обеща той, след като приключиха политическите консултации при президента.

Борисов призова мнозинството да каже от колко депутати има нужда, за да се осигури кворумът от 121 народни представители и да се отпуснат още 225 милиона лева на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), въпреки че Касата настояваше за 328 милиона лева.

„Пребройте колко ви трябват, 10-15 души, да ми кажете и ще дойдат в понеделник и го правя само защото имат нужда болните хора“, обеща той.

„Много е обидно да ни викат "Горчиво" от БСП сега, защото благодарение на ДПС се изживяваха като управляващи“, оплака се Борисов.

Според него явно всички обвиняват ДПС в какво ли не, но когато дойде време да се взимат важни решения, те се държат най-отговорно.

Борисов отново припомни за „Атака“ и попита БСП и ДПС защо ги забравят.

От изказването на Борисов по време на консултациите обаче не стана ясно дали депутатите от ГЕРБ ще подкрепят актуализацията на държавния бюджет заради словесен спор между него и лидерът на БСП Михаил Миков.

Социалистът упрекна Борисов, че си мени позицията непрекъснато, а пък Борисов гневно му отговори: „Кой си мени позицията?! Вие нямате позиция, не знаете, че строите ядрен реактор“.

"Искам да се знае, че за да не се актуализира и всички тези неща, които вие изчетохте и ние дадохме като сметка, се дължи на позицията на БСП, че не е необходимо", каза пък Борисов и веднага бе прекъснат от Миков отново с молба да не се тълкуват думите му.

"Казах ви, че няма в историята от 25 години Министерски съвет, който да разполага с 3,5 млрд., без да е ясно за какво отиват. Това са пари, не ваши и мои, а на българските данъкоплатци и без ясно разписване - защото в мотивите не пише "за строители и прочие"... И аман от тази патетика! Ще има изборна кампания, тогава ще я проявим. Не ме тълкувайте повече, каквото съм казал съм казал", каза Миков на Борисов.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

* Актуализирана информация!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 2
gb.rid72
преди 9 години
точно казано, дава, плаща, все от 1во лице. Безгранична е само вселената и простотияата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
BGNabliudatel
преди 9 години
Просто Парите освен облаги са и отговорност ! Ако не го знаете само, де ...А и Закона си е закон ! 100 000 ? и толкоз ... както се казва - "Кьорав Карти Не Играе ! ! !" ББ просто се усети на време и видя очевидното - другите са Милиони - тези който трябва да излъжете, за да платят сметката, но това едва ли ще бъде толкова лесно вече отдавна не сме 90-те ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
Не, казвам ви: Тези официално вече са обявили държавата за...ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Ами да издигнеш депутат, ако не гласуват за него, не влиза. А, като влезе, отива да представлява интересите на избирателите си, не на партийното "величество". И не "е задължение на управляващите да си осигурят кворум", ами задължение на народните представители да участват в работата на парламента. Боко се е взел - и, като гледам, щом му се връзват, не ще да е съвсем без основание - за БОГ-о, а останалите дето му слушкат командата, съвсем трябва да са изгубили себеуважение, за да ги командва някой.Па, било то, и приятел. Изгубили са свойствата си на личности, пазат само рефлекса да слушкат силния на деня. Йебем си парламента, пълен с *** без дух.-За въздух не говорим, въздухари там - само да искаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
- Абе, какъв е този, че "да праща " депутати и какви са тези тиквеници, дето Боко да "ги праща"? Изпратили са ги избирателите им и Боко може да им е лидер -допускам - но, ТОЙ НЯМА НИКАКВО ПРАВО НИТО ДА "ПУСКА"/"ПРАЩА", НИТО ДА СПИРА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ да се яви в парламента.И ВСИЧКИ там следва да гласуват по съвест, а не по нареждане ан партийната си тиква.ЕГАТИ ГНУСНАТА МАФИЯ.ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТЯХ.ОТ ВСИЧКИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Нашият капитан Българан и българската версия на ЩИТ (щастливи интелектуални тикви).Ще му отива един костюм подобен на капитан америка само че на щита отпред да има инкрустиран буркан с лютеница излапан на 90%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
amorphus
преди 9 години
А сега Борисов не се ли притеснява, че вече позицията му се покрива напълно с тази на БСП?! Актуализираме само бюджета на Здравната каса, а дребните вложители в КТБ кучета ги яли - на никого не им пука за тях. Всъщност май само ДПС разбраха, че това са десетки хиляди гласове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
Ей Баце, вече стана супер предвидим. Още като БСПто саботира актуализацията написах че Баце мое си го гласува с ДПСто и така и стана (на първо четене) Сега, лекарите като призоваха политиците да не СЪ праат а да гласуват що иначе страшно, написах че Баце ще бъде радостен да се яви спасител и ето че отново познах.Баце, медия стар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още