IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приоритетите на новите министри

Казусът "КТБ", замразените европрограми и приходната част на бюджета са част от предизвикателствата пред служебния кабинет

15:48 | 06.08.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Приоритетите на новите министри

С какво ще се заемат новите министри от служебния кабинет, след като днес вече са на работните си места? Веднага след като встъпиха в длъжност, служебните министри декларираха приемственост и посочиха върху какво ще се фокусират през следващите три месеца. Казусът "КТБ", замразените европрограми и приходната част на бюджета са само част от предизвикателствата пред кабинета. 

Служебният премиер проф. Георги Близнашки очаквано посочи като основна задача на кабинета безпроблемного провеждане на предстоящите предсрочни избори на 5 октомври. Той посочи като задачи и стабилизирането на обществените системи, възстановяване на доверието на партньорите ни в ЕС и НАТО, продължаването на ключови реформи. В същото време от основна важност е и стабилизирането на редица сектори, като енергетика, здравеопазване, еврофондове. Близнашки съобщи, че ще се търси европейска солидарност за подпомагането на пострадалите от наводненията.

Служебният финансов министър Румен Порожанов се заема с актуализацията на Бюджет 2014, размразяването на спрените европрограми и извършването на плащания към изпълнителите на проекти. Именно актуализацията на държавния бюджет беше едно от основните искания на президента Росен Плевнелиев към досегашната власт.

Освен това ведомството на Порожанов ще извърши одит на министерствата с цел анализ на разходите, които са заложили, за да не се увеличава допълнително бюджетният дефицит. Едно от предизвикателствата пред служебния финансов министър ще бъде неизпълението на приходната част спрямо заложеното, за което отговарят НАП и митниците. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
aldy
преди 9 години
Тия да не се канят да векуват? Калинки или психопати? Близнашкото да не е паднало от Марс, та да не си е прочело правата и задълженията по Конституция? Или по стар Боков пример няма да спазват, а ще "тълкуват" закони и Конституция? Воглаве с Недуразумението, което също нещо е "превъртяло". От ТАЗИ СБИРЩИНА се иска само едно - ДА ПОДГОТВЯТ И ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ. И точка!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Размразяването и усвояването на ОПтата и организацията на изборите - добре. Останалото хич не ми харесва. Каква актуализация на бюджета, нали трябва да мине през парламента, а парламент няма. Освен това, за КТБ освен в заглавието, нищо не пише. То и какво да пише, като на служебното правителство нито му е работа, нито може да направи нещо по въпроса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още