IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е ясно дали ще има пари за Бърза помощ

Дупките за запълване са безброй, заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков

10:20 | 07.08.14 г. 3
Не е ясно дали ще има пари за Бърза помощ

Не знам дали ще има пари за Бърза помощ. Това заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков в сутрешния блок на Нова телевизия. Ден по рано Ненков обяви, че се заема приоритетно със Спешната помощ и с въпроса за бюджета на НЗОК, но след като се запознае с разчетите.

Днес той пак увери, че Спешната помощ е приоритет за работата му като служебен министър. За два месеца обаче нямало как да се сформират необходимите 60 екипа и звеното да се преструктурира.

Министър Ненков изрази съмнение, че ще има пари за увеличение на заплатите в Бърза помощ. По думите му това ще стане ясно, когато бъдат получени разчетите от министерството, а именно до края на седмицата. „Ако мога с моите действия някак си да успокоя колегите, даже това за мен ще е достатъчно“, допълни още Ненков.

Новият здравен министър коментира появилата се информация, че бившият здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила директора на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов две седмици, преди да напусне министерството. По думите на Ненков такива смени в последния момент едва ли са безпричинни.

Самият проф. Миланов заяви, че към момента все още е директор на „Пирогов“ и че за решението на Таня Андреева е разбрал едва вчера. По думите му това решение е било взето на 23 юли. Министър Ненков обаче успокои, че кадровите решения на Таня Андреева ще бъдат преразгледани, а уволненията са обратими процеси.

„Дупките, които трябва да се запълнят, са безброй много. Откъдето и да се тръгне, винаги ще има недоволен, защото няма пари за всички“, коментира Ненков.

Той коментира, че системата на здравеопазването е изключително тежка и изисква огромен ресурс, с който не е наличен. По думите му и малкото пари в здравеопазването се разпределят по неудачен начин.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
А пари за нови автомобили на дембелите се намериха. Просто т.н. "елит" въобще не се интересува от простолюдието, което на всичко отгоре ги търпи съвсем безропотно. Ами значи още може да се граби раята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
И след Фалита .... пак ФАЛИТ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
8ball
преди 9 години
Ако за бърза помощ нямаме пари, да си обявяваме фалита, стига преструвки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още