IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват обещаните одити на министерствата

В края на месеца ще е готов докладът с резултатите от проверките

11:12 | 14.08.14 г. 1
Започват обещаните одити на министерствата

От днес започват одитните проверки на министерствата, съобщиха от Министерството на финансите.

Преди дни служебното правителство обяви приоритетите си, като в икономическата част бе записана и ревизията на ведомствата.

Първостепенните разпоредители с бюджетни средства ще бъдат проверявани за извършените от тях разходи и поети финансови задължения и ангажименти.

Ще се направи и анализ на съответствието със Закона за бюджета и последващото влияние върху бюджетните параметри, включително върху дефицита на начислена основа.

Одитите ще се извършат от звената за вътрешен одит на съответните ведомства, като същевременно по разпореждане на министъра на финансите контролни органи на Агенцията за държавен финансов контрол (АДФИ) ще извършват и финансови инспекции.

Одитните проверки се координират от заместник-министъра на финансите Теменужка Петкова, която от август 2010 г. до юни 2013 г. – беше директор на АДФИ.

Проверките ще продължат до 25 август, а в края на месеца ще бъде готов обобщен доклад за всички проверки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 4
aldy
преди 9 години
Какви одити, какви 5 лева? Задачата на служебното правителство не е да осигури СЛУЖЕБНА ПОБЕДА на ОПГ ГРОБ, а да подготви и проведе честни избори. Одитите са нещо тъкмо на обратното. Целта е да се бие тъпана КОЛКО КРАДЛИВИ СА БИВШИТЕ и нищо повече. Това си е чисто политически популистки ход на марионетката Близалков или по-точно на неговите кукловоди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още