IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертните цени на жилищата в Лондон с най-силен спад от 2007 г. през август

В национален мащаб офертните цени на жилищата са се понижил с 2,9% за месеца - рекорден спад за август по принцип

10:39 | 18.08.14 г. 2
Офертните цени на жилищата в Лондон с най-силен спад от 2007 г. през август

Продавачите на имоти в Лондон рязко са намалили офертните цени на жилищата през този месец като допълнителен знак, че пазарът в британската столица се забавя, съобщава Bloomberg.

Офертните цени на имотите в града са се понижили с 5,9% в сравнение с юли до средните 552 783 паунда – най-силен спад от декември 2007 г., сочат данните на сайта за имоти Rightmove Plc.

В национален мащаб офертните цени на жилищата са се понижил с 2,9% за месеца – рекорден спад за август.

Докато търсенето на имоти традиционно е по-слабо през август, Rightmove посочва, че това лято спадът е доста по-силен от обичайното. По-тежките условия за достъп до ипотеки и перспективата за по-високи лихви оказват натиск върху пазара, след като цените нараснаха рязко и се засилиха опасенията за балон.

„Купувачите и продавачите се опасяват за личните си финанси, предвид, че разходите по ипотеките нарастват, а регулаторите се опитват да ограничат ипотечното кредитиране“, коментира Майлс Шипсайд, директор на Rightmove.

„Купувачите са силно ограничени откъм възможности за плащане, което пък довежда да „укротяване“ на продавачите“, допълва той.

С най-бързи темпове намаляват офертните цени на жилищата в Кенсингтън, Челси, Камдън и Фулъм, сочат още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
Нямаше ли само преди седмица статия за стабилния ръст на цените на НИ в Англия ( цитирам по памет )???Или първата статия е отразявала мокрите сънища на брокерите, а тази статия е светлината от насрешния влак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
studioaa
преди 9 години
Редица наши сайтове днес(Дарик, Труд) излязоха със сензационно заглавие, че търсенето на имоти по Черноморието от руски купувачи е намаляло с между 35 и 50% от началото на 2014. Това как ли ще повлияе на цените??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още