IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови правила на Острова спъват даването под наем на жилища на имигранти

Собствениците и брокерите ще трябва да проверяват имиграционния статус на потенциалните наематели, за да не бъдат глобени

13:01 | 21.08.14 г. 1
Нови правила на Острова спъват даването под наем на жилища на имигранти

Новите правила за собствениците на жилища, които ги отдават под наем на имигранти, поставят несправедлива тежест върху наемодателите, според брокери на имоти, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Съвсем скоро собствениците и брокерите ще трябва да проверяват имиграционния статус на потенциалните наематели. Това е включено в пакета от нови, по-затегнати правила за имиграцията, които ще влязат в сила от 2015 г.

Това означава, че всеки собственик на имот трябва да направи определени проверки на потенциалния наемател, преди да подпише договор. Неспазването на това изискване може да донесе на наемодателите глоба в размер до 3 хил. паунда.

Брокери се опасяват, че самите те, както и собствениците, не са запознати с паспортите на страните извън Европейския съюз (ЕС) и много лесно могат да бъдат измамени с фалшиви документи. Разграничаването им от оригиналните е на практика невъзможно за обикновените хора.

Правителството в Лондон обяви наскоро, че ще въведе мярката пилотно на едно място, което все още не е обявено, за да провери как работи тя. Според властите три четвърти от нелегалните имигранти на Острова обитават частни квартири и мярката се въвежда, за да се овладее нелегалното пребиваване в страната.

Това обаче означава допълнителна бюрокрация и за посредниците на пазара, и за собствениците. Брокери вече правят подобни проверки, но смятат, че финансовите санкции са несправедливи, тъй като не може да са сигурни в истинността на визите и другата документация на пребиваващите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
nocalled
преди 9 години
само санкции срещу европейски /български, румънски, полски/ имигранти са им в главите на тия рижави притежатели на меката китка. а това, че са препълнени с идийски и арабски /радиаклно настроени в една сериозна част/ имигранти не се сещат да го споменат като проблем. вярно е значи, че пасивните ги движи емоционалното, пренебрегвайки рационалното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още