IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сакскобургготски ще обжалва връщането на „Царска Бистрица“ на държавата

Въпреки изтичането на новината в медиите адвокатите на семейството не разполагат с решението на съда

14:10 | 24.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сакскобургготски ще обжалва връщането на „Царска Бистрица“ на държавата

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му княгиня Мария-Луиза най-вероятно ще обжалват решението на Софийския окръжен съд за „Царска Бистрица“, става ясно от съобщение на пресслужбата му.

Припомняме, че по-рано през тази седмица Софийският окръжен съд реши, че резиденцията е на държавата и тя трябва да и бъде върната.

Освен това съдът постанови , че Сакскобургготски и сестра му трябва да платят по 140 742 лева обезщетение всеки, както и 80 000 лева лихви за ползването на имота без основание в периода от март 2006 година до март 2011 г.

От пресслужбата на Сакскобургготски посочват, че въпреки че новината вече да е изтекла в публичното пространство, адвокатите на фамилията все още не разполагат с решението на съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Nikodim
преди 9 години
Beck: "'личното облагодетелстване направи единствен добродетел на политика - Симеончо, М.Велчев и т.н""И нарекоха това "нов морал в политиката"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Веск
преди 9 години
Няма царски имоти у една република по принцип. Симеон трябва да е турист у нас и най-много да му се разреши да притежава имот за живеене със специален закон обаче. Нека си печели в чужбина, но не и в България от български имоти и фирми. За гори да не говорим. Гърция, Румъния и Сърбия са по-адекватни. Да не говорим, че НДСВ прокара корупцията като основен модел за управление на държавата, въведе безсмисленото усвояване на фондове, а личното облагодетелстване направи единствен добродетел на политика - Симеончо, М.Велчев и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още