IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО иска забрана за електронните цигари на закрито

Здравната организация препоръчва да бъде забранена продажбата им на непълнолетни

17:53 | 26.08.14 г. 1
СЗО иска забрана за електронните цигари на закрито

Световната здравна организация (СЗО) настоява да бъде забранена употребата на електронни цигари на закрити обществени места. В доклад за електронните цигари организацията поиска да бъдат взети законови мерки за ограничаване на пушенето им на открито, предават световните агенции, цитирани от БТА.

Здравната организация препоръча също да бъде забранена продажбата на електронни цигари на непълнолетни. Посочва се, че използването им крие "сериозни заплахи" за подрастващите.

В днешния доклад за електронните цигари СЗО призовава да се създаде регулация за електронните устройства и тяхното съдържание. Експертите допълват, че разновидностите с вкус на плодове и алкохол трябва да бъдат забранени, а автоматите за продажба да бъдат премахнати от почти всички места.

В доклада, който ще бъде обсъден на среща на страните членки през октомври, се изразява безпокойство от концентрирането на пазара за милиарди долари в ръцете на интернационални тютюневи компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Икакъв е точно проблема с електронните цигари, овен че намаляват дела на истинските отрови ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още