IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Сливница откриха спортна зала за 7 млн. лв.

В залата може да се практикуват редица спортове и да се провеждат културни събития

18:16 | 26.08.14 г. 5
В Сливница откриха спортна зала за 7 млн. лв.

В Сливница днес беше открита нова многофункционална спортна зала на стойност близо 7 млн. лева.

В залата има условия за практикуване на редица спортове като хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, художествена гимнастика, борба, бойни изкуства и други. Комплексът разполага с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност.

Зрителските трибуни са оборудвани с 1200 седящи места, което позволява провеждането както на големи спортни мероприятия, така и на музикални и други културни събития. Спортната зала разполага с 147 паркоместа, от които 14 са за хора с увреждания. За тях е осигурен и безопасен достъп с помощта на рампи директно от външния терен.

Проектът „Изграждане на нова спортна зала към спортен комплекс „Сливнишки герой“ и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания” се реализира по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони. Главен изпълнител е Джи Пи Груп ООД, а залата е построена за по-малко от една година.

В редица градове у нас напоследък бяха открити нови или ремонтирани спортни зали. Последните бяха в Ботевград и Русе.

Една от най-честите молби при събирането на предложения от кметовете в България за инвестиции в градовете през миналата година е била за рехабилитация или изграждане на нова спортна зала, съобщи през май министър-председателят Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 34 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
Сигурен съм, че се сещаш, колко са 10-20-30% от 100К лева и колко са от 7 милиона!И колко са от 1,5 милиарда!На това му се казва икономия от мащаб! Защо да си играем на дребно, като може на едро, много едро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 34 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
И тези добре усвоени пари ще ги изплащат и внуците ми, дълго след като Силвница ще бъде вече обезлюдена и залата ще бъде поредния паметник на глупостта в милото ни отечество!Извинявам се за лирическото отклонение, но направо ми се вдигна кръвното!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 36 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
Гр. Сливница с население 7268 човека (7665 НСИ), от които сигурно 60-70% над 60 години възраст. Справка: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0И в това населено място се строи спортна зала за 7 милона лева???Това е един чудесен пример за безотговорно похарчени държавни/народни пари!!!А някои отговорни другари искаха да се прави реиндустриализация на страната!!!Някой може ли да каже, колко струва издръжката на тази зала и кой ще я плаща???Издръжката няма да се плаща от приходи от дейност, защото дейност просто ще липсва! Но кой ли ти е правил разчети за издръжката на залата! Важното е спешно да усвоим едни 7 милиона лева!Представям си откриването на залата - кмета, областния управител, някой и друг политик и няколко баби, забрани от пред хоремага им ръкопляскат след тържественото слово и прерязването на лентата!!!Мъкааааа, мъка ти казвам!!!!Чак ми се плаче!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 44 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
Само да обърна внимание: зала, в която 1200 човека седят и гледат други 20-тина, които правят нещо, НЕ е спортна зала, а зала за зрелища (понеже хората отиват там като зрители, а не като спортисти).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 46 rate down comment 0
sirFaith
преди 9 години
та значи .. дръпнахме заем за милиард ++ , за да строим спотни зали във всеки град ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още