IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 премина границата от 2 хил. пункта

Инвеститорите са предпазливи, тъй като са преминали важна бариера, според анализатор

23:29 | 26.08.14 г. 3
S&P 500 премина границата от 2 хил. пункта

Американските акции също продължиха повишенията от вчера, като Dow Jones и S&P 500 записаха нови рекордни равнища на фона на по-добрите от очакваното корпоративни отчети, съобщава CNBC.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,18% до 17 107 пункта, S&P 500 нарасна с 0,1% до 2 000 пункта, като по време на сесията достигна и по-високи стойности, а Nasdaq добави 0,3% до 4 571 пункта.

“Има го схващането, че времената са добри и ще стават още по-добри”, коментира пред медията Брад МакМилън, старши инвестиционен сътрудник в Commonwealth Financial.

Той обаче изтъква, че инвеститорите са предпазливи, тъй като са преминали важна бариера. “На няколко пъти не успявахме да преминем границата от 2 хил. пункта (бел. ред. – нивото на ивдекса S&P 500). Ако не я удържим, това означава, че пазарът ни казва, че инвеститорите са притеснени”, допълва той.

Перспективите пред пазара ще станат много по-ясни и видими през следващата седмица, когато професионалистите на Wall Street се върнат на работа от лятната ваканция, допълва изданието.

Анализатори изтъкват, че данните за икономиката подсказват силни фундаменти, а пазарните участници в момента отразяват корпоративните отчети.

Днес стана ясно, че поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са нараснали с внушителните 22,6% през юли заради ръст на търсенето на самолети на Boeing. През миналия месец компанията сключи рекорден брой сделки за нови самолети. Същевременно обаче, като се изключи ефектът на транспортния сектор, поръчките падат с 0,8 на сто, включително и поръчките на машини, оборудване и компютри.

“Този доклад, макар и да не е перфектен, подсилва пазарния оптимизъм за икономиката”, коментира Дан Грийнхаус, старши стратег в BTIG. “Продължаваме да очакваме 3% растеж”, допълва той.

Същевременно индексът на потребителското доверие в САЩ се е повишил до 92,4 пункта през август – най-високото ниво от октомври 2007 г., сочат данни на консултантската компания Conference Board.

На стоковата борса в Ню Йорк цената на петрола се повиши заради геополитическото напрежение, пише MarketWatch. Инвеститорите са в очакване и на някои ключови доклади, които ще излязат тази седмица.

Лекият американски суров петрол със срок на доставка месец октомври поскъпна с 0,5%, или 51 цента, до 93,86 долара за барел на борсата в Ню Йорк. В Лондон октомврийските контракти на сорта брент поевтиняха минимално – с 0,1%, или 15 цента, до 102,5 долара за барел.

Президентите на Русия и Украйна участват в преговори в Минск – столицата на Беларус, на фона на нарастващите опасения за офанзива на Русия в Украйна. Ескалиращото насилие в Либия – една от водещите страни-износителки на петрол, също тревожат инвеститорите.

САЩ обявиха, че Египет и Обединените арабски емирства подкрепят въздушни удари в страната. Същевременно се появиха публикации, според които Вашингтон подготвя изпращането на разузнавателни самолети в Сирия, за да научат повече за позициите на джихадистите от “Ислямска държава”, които контролират обширни територии от страната, както и от Ирак.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
За последно ше им е още малко и тея 2 хилки ше си ги спомнят бая дълго време .. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Да военните акций на американците винаги с свързан с "просперитет"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Ето че се появи следващата голяма заплаха под формата на ислямистка държава и американците лудната отново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още