IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: ЕС ще обсъди нови санкции срещу Русия в събота

Получихме информация за ново настъпление на сепаратистите в зони, които досега бяха много спокойни, заяви германският канцлер

21:11 | 28.08.14 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Меркел: ЕС ще обсъди нови санкции срещу Русия в събота

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че на срещата на върха на ЕС в събота ще се обсъди възможността за нови санкции срещу Русия, след като се появиха информации за навлизането на значителен брой руски войници в Украйна и за настъпление на проруските сепаратисти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Получихме информация за увеличено присъствие на руски войници, за размирици и ново настъпление на сепаратистите в зони, които досега бяха много спокойни", каза тя на пресконференция след разговори с политически лидери от
Балканите.

"Казахме ясно през март тази година, че ако има нова ескалация, ще бъдат обсъдени още санкции. Така че въпросът ще бъде на дневен ред на срещата на върха и ще се наложи да си зададем въпроса как да реагираме", каза тя.

По-рано днес украинският президент Петро Порошенко обяви, че руски войски са навлезли в Украйна и отмени визитата си в Турция, като свика спешно извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Украйна.  

Русия е отприщила война в Европа и светът трябва да предприеме „ефективни мерки“, коментира междувременно премиерът на Украйна Арсений Яценюк.

Тази вечер ще има и извънредно заседание на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН) заради ситуацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
http://***.youtube.com/watch?v=yH35raTPVu8https://***.youtube.com/watch?v=wmB6tNyfX-Yhttps://***.youtube.com/watch?v=E-OsrCkXTNY
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 17 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Всеки път когато им сритат частните наемни армии на американците, Обанго търси Меркел да звъни на Путин, или да стяга европейския отбор. Явно пак са им взели бананите на Обанговците и са им сритали задниците! Ще се научат те, че в Украйна по полето банани не растат ама ще изядат до тогава една бананова гора бой . :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
*имам предвид ЕС, още по-малко Европа са една държава. Обстоятелствата им налагат да действат/реагират като една държава, а на структурно ниво сме по-скоро механичен сбор, отколкото "единен организъм".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
... винаги ще имаме определени трудности да действаме като една държава, защото де факто, не сме една държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 27 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Тези санкции са най-очевадния атестат, за васалството на многострадална Авропа ... Това си е план-програма на биг брадър и си върви като по часовник, без никаква засечка: търговията м/у руснаците и Европа тр. да бъде сведена до екзистенц-минимума, с тенденция за пълното й прекратяване и точка по въпроса. Поводи ще се рисуват, провокират, фабрикуват ... накратко ще бъде направено наистина ВСИЧКО, каквото е нужно, за да се постигне целта. Жалко за хората и земята, които ще изгорят, с най-искрено съчувствие го казвам, но и там (както се случва в такива набързо начертани образувания като Украйна) противоречията са си налице и се използват достатъчно умело от сценаристите. А те (сценаристите) са отатък гьола, тук на местна почва наблюдаваме някаква умопомрачителна трупа от шутове и марионетки на тези същите кукловоди, в което си има и обективната логика, разбира се: колко държави сме в Европа? ... ами когато всяка коза е на свой крак, това е резултата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 3
edimi
преди 9 години
Тоз` пък...как се изказа неподготвен по......рисуване
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 4
edimi
преди 9 години
По-скоро бих казал, че вероятно в близко време ще има "...градил Илия..." ама нова "берлинска" стена. Лошото е, че може да мине напреко и през средата на БГ-то.....Ама то вече к`во ли значение има за таз` територия... Така или иначе си е WC-то за всички........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 6
Lesov
преди 9 години
Баба ти е смела на приказки понеже си има северен поток..другите авропейци, кучета ги яли...месеците си летят, а казват че зимата ще е студена...Хохите си заслужиха съдбата. Според мен единственото хубаво от тази братоубийствена война ще е ако се надигне най-накрая силно недоволство в европа от ужасните подкупни бюрократи, които определят съдбата ни. от тези мръсни послушковци, които ги затрупват с зелен кеш поенже иначе ще съобщят на света с кой са си лягали (разбирай еднополово), колко пъти са пръднали вчера и тн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 18
MZ/X
преди 9 години
Истинските санкции биха били спирането на вноса на газ и нефт, но затова трябва пренстройване на всички газови ТЕЦ-ве на мазут и пускането на по големи обороти на ТЕЦ-овете на въглища. 6 до 12 месеца санкции ще са достатъчни да сринат тотално руския държавен бюджет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 9 години
Хахаха... нови санкции! С досегашните санкции руснаците стигнаха до Мариупол, а с новите май ще ги видим и в Харков, Запорожие и Днепропетровск. После пак санкции и Путин може да посреща Коледа в Киев... хахаха! Галичина може да я хариже на Европа като жест на добра воля - да видят, че е пич... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още