IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щайнмайер: Ситуацията в Украйна може да излезе извън контрол

Трябва да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили, посочи германският външен министър

22:27 | 29.08.14 г. 3
Щайнмайер: Ситуацията в Украйна може да излезе извън контрол

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, съобщава AFP.

"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира Европейския съюз (ЕС) на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза от своя страна датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", отбеляза шведският министър на външните работи Карл Билд, предава БТА.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Интервю с пленен войник воювал за хунтата. Интервюиран от украинска медия. Човека си казва простичко какво мисли за събитията.http://***.youtube.com/watch?v=PDjdXFOsMsI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
многодобре
преди 9 години
Време е още някой от висшия ешелон на политиците в Европа да "прошепне" на Порошенко,че е дошло времето за преговори.Канцлера Меркел го стори преди дни при визитата си в Киев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
Internet
преди 9 години
Днес един г-з, началник на т. нар. батальон "Донбас" обяснил гордо ,че щял да избяга с остатъците от обкръжените украински войски, които все още не са се предали, с развети знамена....Пълен ***, *** и ***, да не кажа отрепкаЖивее единствено и само благодарение на снизхождението на Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още