IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония се опасява от дефицит на тоалетна хартия

Властите в Токио призоваха гражданите да се презапасят за един месец напред

16:10 | 30.08.14 г. 3
Япония се опасява от дефицит на тоалетна хартия

Японските власти се обърнаха към обществеността c призив за запасяване с тоалетна хартия поради възможността за изпадане в извънредна ситуация, предава руският портал "Вести".

В Страната започна официална компания под наслов "Нека се запасим с тоалетна хартия", инициирана от Министерството на търговията на Япония. Ведомството дори даде началото на изложба, посветена на темата.

Кампанията се осъществява съвместно с водещите японски фирми за производство на тоалетна хартия и е насочена към вероятността от "извънредни ситуации".

Решението на властите в Токио е част от плана "да се гарантира непрекъсната доставка на тоалетна хартия".

"В допълнение към тоалетната хартия, които японските граждани закупуват за ежедневна употреба, ние препоръчваме също така те да реализират допълнителни покупки. Искаме да убедим обществеността относно необходимостта да се поддържат запаси на тоалетна хартия, които биха били достатъчни за използване в продължение на един месец", посочи пред Bloomberg Кавасаки Масаказу, заместник-директор на отдела за потребителски стоки към Министерството на търговията на Япония.

"Съществува необходимостта да се възобнови производството на тоалетна хартия в Япония или да се внася достатъчно количество от нея, за да се отговори на нуждите на гражданите в случай на извънредна ситуация", добави той.

Властите се опасяват от повторение на масовия дефицит на тоалетна хартия. Един от последните подобни случаи настъпи след земетресението и цунамито през март 2011 г., което доведе до смъртта на близо 16 000 души и причини авария в атомната електроцентрала "Фукушима-1". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
По-скоро имат излишък и искат да го пробутат :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
Чувам, комшиите и от хемороиди били уж страдали по-малко. Смело, почистват със Шомпола де що задере...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
"Япония се опасява от дефицит на тоалетна хартия ". Опасяват се. Нашите са в *** до гуша и не им пука, ала самураите...виж как културно са го измислили в южната ни съседка: Ибричето, водичката, и- кеф ти кифла, кеф ти мармалад...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още