IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама иска от Конгреса 88 млн. долара за борбата с ебола в Западна Африка

Human Rights Watch призова Либерия, Гвинея и Сиера Леоне да гарантират, че предприетите мерки са в съответствие с правата на човека

21:12 | 15.09.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Обама иска от Конгреса 88 млн. долара за борбата с ебола в Западна Африка

Американският президент Барак Обама ще поиска от Конгреса 88 млн. долара за борба срещу вируса ебола в Западна Африка, съобщи The Wall Street Journall, цитиран от AFP.

Обама трябва да уточни утре своя план за действие по време на посещение в Центъра за контрол и превенция на инфекциозните заболявания в Атланта, щата Джорджия. Инициативата би могла да включва изпращане на нови мобилни здравни центрове, на лекари и експерти, на медицинско оборудване, както и обучение на местни медици.

Правозащитната организация Human Rights Watch (HRW) призова правителствата на трите най-засегнати от ебола страни – Либерия, Гвинея и Сиера Леоне – да гарантират, че взетите мерки за ограничаване на епидемията са в съответствие с правата на човека, пише БТА.

"Правителствата на засегнатите от ебола страни трябва по-добре да защитават здравните работници от зараза и да се ограничат да прибягват към налагане на карантина", посочи HRW в комюнике.

"Карантините не са правилно контролирани, което ги прави неефикасни, що се отнася до общественото здраве и непропорционални, що се отнася до тяхното влияние", подчерта неправителствената организация.

Междувременно нови документи за усъвършенстване на политиката в областта на здравеопазването бяха внесени за разглеждане от участниците на 64-тата сесия на Европейския регионален комитет на Световната здравна организация, който започна днес работа в датската столица, съобщи ИТАР-ТАСС.

Около 350 представители на 53 държави членки, обсъждат как да бъде изпълнена приетата през 2012 г. рамкова европейска програма "Здраве 2020". Те ще обсъдят и одобрят редица подготвителни документи - План за действие в областта на ваксинациите, Европейска стратегия за опазване на здравето на децата и подрастващите 2015-2020 г., Европейски план за действие по предотвратяване на малтретирането на деца 2015-2020 г. и Европейски план за действие в областта на хранителите продукти и напитките 2015-2020 г., чиято цел е борба с нездравословното хранене, което води до наднормено тегло и затлъстяване.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Банана се е загрижил хамериКОНските господари да имат проби от вируса та, изпраща 3000 мамуняка, белким прихванат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
А бъркаш са, стопро Путин лично е пуснал еболата. Просто не са се сетили да пкачат доказателства в тубата по случая, за да му наложат допълнителни санкции!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Бараката си иска бонусите за дето е бил послушен през цялото време и създаде ISIS и конфликти в Украйна прееба EU с Русия следователно е ред на един бонус а тея в Африка кучетата ги яли, ако някоя "западна демократична" държава ги зачита тея в Африка за хора те на ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Ветроятно осъзнавайки какво е направило правителството му, пускайки военното си биологично оръжие 'Ебола" Обама се га се опитва да предпази поне собствената си страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
eboyanov
преди 9 години
интересното е че за справянето с тази болест, май наистина трябва да се влезнат и военните. Знам че ебола се предава тъй като тамошните обичай включвали да се пипа трупа на човек и когато някой доктор им каже да не го правят те го дърпат настрани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
prodigal
преди 9 години
Това е добре, но е тегава задача.. Доста по-лесно ще му е да ги убеди, че са необходими толкова на час за военни нужди ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още